Saobraćaj u Nemanjinoj ulici normalizovan, malinari  ne odustaju od zahteva

Izvor: Studio B, 08.Okt.2011, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saobraćaj u Nemanjinoj ulici normalizovan, malinari ne odustaju od zahteva

Nekoliko stotina malinara iz zapadne Srbije su, od 12 do 14 sati, blokirali tramvajske šine u Nemanjinoj ulici, kao i saobraćajnu traku u smeru od Železničke stanice ka Slaviji. Suprotna traka bila je slobodna za prolaz vozila.

Predstavnici Unije malinara, koji su se okupili na mirnom protestu ispred Vlade u Beogradu, razišli su se oko 14 sati jer su dobili obaveštenje da će ih sutra primiti zamenik premijera Srbije Ivica Dačić. Oni su prihvatili sastanak sa Dačićem, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << koji je najavljen za sutra u 13 časova u Vladi Srbije.

Malinari ne odustaju od svojih zahteva da otkupna cena maline bude povećana od 90 na 100 dinara na celoj teritoriji Srbije.

Malinari traže, osim toga, da akontna otkupna cena za ovogodišnji rod bude najmanje 100 dinara, da država stimuliše izvoz sa još 26 dinara po kilogramu i da malina bude proglašena za strateški proizvod.

Kao jedan od razloga za protest, malinari navode nepoštovanje dogovora od 6. avgusta sa resornim ministrom Dušanom Petrovićem, kada je, kako tvrde, dobijeno obećanje da će akontna otkupna cena maline biti povećana sa 90 na 100 dinara, čime bi bili pokriveni osnovni troškovi prozvodnje.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.