SRPSKI POLITIČARI NA PROCENI Koga žene najviše vole, a koga intelektualci ne podržavaju

Izvor: Blic, 20.Apr.2016, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRPSKI POLITIČARI NA PROCENI Koga žene najviše vole, a koga intelektualci ne podržavaju

Najnovije istraživanje, koje u predizbornoj kampanji sprovode Antena grupa Srbija i Cesid, pokazalo je da je najpozitivniji utisak na građane ostavio Ivica Dačić sa 19,4 odsto od ukupno 1.009 anketiranih, a sledi Zorana Mihajlović, dok je najnegativniji utisak ostavio Bratislav Gašić sa 15,6 odsto, a nakon njega Ivan Tasovac.

Dačića i Mihajlović sa pozitivnim utiscima slede ministri Nebojša Stefanović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vanja Udovičić, pa Rasim Ljajić, dok su među negativno ocenjenim pored Gašića i Tasovca opet Dačić, Aleksandar Vulin, pa Zorana Mihajlović.

Anketa je, kako se navodi, pokazala da su se za Dačića i Ljajića izjašnjavali građani sa osnovnim obrazovanjem i u urbanim sredinama, kao i da su se za Dačića u pozitivnom smislu opredeljivale uglavnom žene.

Kada je reč o negativnim utiscima, gde je najviše procenata pripalo Gašiću, uglavnom su to činili građani sa osnovnim obrazovanjem, dok su oni najobrazovaniji u negativnom smislu svoj glas dali Zorani Mihajlović.

Većina anketiranih građana je rekla da nije promenila stav o lideru radikala Vojislavu Šešelju nakon oslobađajuće presude u Hagu. Oni koji su, kako se navodi, u većem delu promenili svoj stav o Šešelju, to su učinili na bolje.

Pročitajte još:

Stav o Šešelju uglavnom nisu promenili oni visokoobrazovani i stanovnici urbanih sredina, pokazala je anketa.

Više od polovine ispitanih građana smatra da Hrvatska neće blokirati put Srbije ka EU, ali postoji 21,7 odsto onih koji se ne slaže sa tom konstatacijom.

Oko 13 odsto ispitanika, naime, smatra da je Hrvatska već blokirala put Srbije ka EU.

Kao zanimljivo u anketi je navedeno da čak 70 posto starijih od 60 godina ne misli da će Hrvatska blokirati put Srbije ka Uniji.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.