SRB neće uložiti protest FR zbog kosovske zastave jer...

Izvor: B92, 06.Nov.2018, 01:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SRB neće uložiti protest FR zbog kosovske zastave jer..."

Beograd -- Srbija neće uložiti Francuskoj protest zbog isticanja kosovske zastave u Bogorodičinoj crkvi, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

On izostanak reakcije zvaničnog Beograda objašnjava najavljenom posetom francuskog predsednika Srbiji.

"Imajući u vidu predstojeću posetu Emanuela Makrona, prvu posetu francuskog predsednika Srbiji posle 18 godina, moje je mišljenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da to treba ostaviti za razgovor", kaže Dačić za "Politiku".

Šef srpske diplomatije je isticanje kosovske zastave u Notr-Damu ocenio kao "generalno veliki skandal zato što ne postoji vojna parada na kojoj učestvuju i poraženi".

"Mi to ne možemo da sprečimo, ali možemo da imamo bolje odnose sa Parizom, zasto je predstojeća poseta Emanuela Makrona izuzetno važna", rekao je Dačić, dodavši da ne zna "kako je Tači prihvatio poziv da učestvuje, to je za njega dan žalosti".

Zastava Kosova našla se u Bogorodičnoj crkvi u Parizu uz obeležja 86 država i 11 međunarodnih organizacija.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.