Izvor: RTS, 16.Feb.2022, 22:02

SPS predala listu za gradske izbore

Socijalistička partija Srbije večeras je zajedno sa Jedinstvenom Srbijom i Zelenom strankom, predala Gradskoj izbornoj komisiji listu za beogradske izbore raspisane za 3. april.
Listu je potpisima podržalo 5.000 građana.
Za parlamentarne izbore lista SPS se zove "Ivica Dačić premijer Srbije", a za Beograd "Toma Fila gradonačelnik".
Predaji liste za beogradske izbore prisustvovali su predsednik SPS >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ivica Dačić, funkcioneri ove stranke Aleksandar Antić i Nikola Nikodijević, kao i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.
Nakon predaje liste, predsednik SPS-a Ivica Dačić je rekao da će, ako ova koalicija osvoji dovoljan broj glasova Toma Fila biti gradonačelnik i advokat svih građana Beograda.
"Kao što se celog života borio protiv nepravde, od Haškog tribunala do ovih prostora, isto tako će biti na strani građana u problemima koje imaju u svakodnevnom životu", rekao je Dačić.
Ponovio je da su zaštita nacionalnih interesa Srbije i socijalna pravda, dva osnovna načela politike SPS i koalicije u kojoj je ona na aprilskim izborima.
"Zajedno smo kandidovali Tomu Filu, u koga naši ljudi imaju poverenje, a na listi su i drugi dobri kandidati, Nikola Nikodijević, zatim direktorka Zavoda za biocide Dragana Despot, direktor Doma zdravlja na Čukarici Nenad Bjelica, gradski sekretar za zaštitu životne sredine Ivana Vilotijević i drugi", naveo je Dačić.
Obraćajući se novinarima, Toma Fila je kratko rekao da "ako ne veruje u pobedu, on u trci i ne učestvuje".
"Ako Ivica Dačić sa SPS-om bude prvi, ja ću biti gradonačelnik, a ja ispod drugog mesta ne priznajem, onda sam poražen", rekao je Fila.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SPS predala listu za gradske izbore, zvaće se "Toma Fila gradonačelnik"

Izvor: Blic, 16.Feb.2022

Socijalistička partija Srbije večeras je zajedno sa Jedinstvenom Srbijom i Zelenom strankom, predala Gradskoj izbornoj komisiji listu za beogradske izbore raspisane za 3. april.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.