Protest Dačića kod Britanaca zbog Kosova i Metohije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2018, 00:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest Dačića kod Britanaca zbog Kosova i Metohije

Šef diplomatije Ivica Dačić skrenuo je pažnju zvaničnom Londonu da Srbija neće gledati blagonaklono ako Velika Britanija, u avgustu, kada bude predsedavala Savetu bezbednosti UN na dnevni red bude stavila pitanje proređivanja ili ukidanja javnih sednica o stanju na Kosovu i Metohiji, pišu "Novosti".

Prema informacijama lista, Dačić je ovaj jasan stav Beograda preneo britanskom ambasadoru u Srbiji Denisu Kifu, kao i diplomatskim predstavnicima Ujedinjenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kraljevstva na Ist Riveru.

Naša strana rezonuje da je pozicija Britanije prema sednicama oko KiM nedopustiva, tim pre što će oni u julu biti domaćin Samita Evropska unija - Zapadni Balkan gde će se opet založiti za stabilnost regiona koji upravo oni najavljenim diplomatskim akcijama - ugrožavaju, pišu "Novosti".

Sednice SB UN o Kosovu, na kojima se razmatra izveštaj generalnog sekretara o stanju na KiM, održavaju se svaka tri meseca.

Izveštaji su, prema rezoluciji SB 1244 obavezni, mada se u njoj ne precizira koliko često treba da se podnose, već stoji da to treba da bude "u odgovarajućim vremenskim intervalima".

Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji na poslednjoj sednici SB UN pridružile su se još četiri zapadne članice Saveta bezbednosti u zalaganju za promenu formata sednica tog tela posvećenih Kosovu, čemu su se usprotivile Rusija, Kina i Srbija.
Pogledaj vesti o: London,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest Dačića kod Britanaca

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Maj.2018

BEOGRAD - Šef diplomatije Ivica Dačić skrenuo je pažnju zvaničnom Londonu da Srbija neće gledati blagonaklono ako Velika Britanija, u avgustu, kada bude predsjedavala Savjetu bezbjednosti UN na dnevni red bude stavila pitanje proređivanja ili ukidanja javnih sjednica o stanju na Kosovu i Metohiji,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.