Policijski sindikat večeras sa ministrima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2011, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policijski sindikat večeras sa ministrima

BEOGRAD -

Predstavnici Policijskog sindikata Srbije (PSS) sastaće se večeras u Vladi Srbije sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem i ministarkom finansija Dianom Dragutinović, a tema razgovora biće rešenje primedbi koje je u vezi s kolektivnim ugovorom uložilo Ministarstvo finansija, najavio je danas taj sindikat.

"Policijski sindikat Srbije se nada da će se nakon toga krenuti sa usvajanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u MUP-u i rešiti način finansiranja pripadnika policije u međuvremenu, dok kolektivni ugovor ne počne da se primenjuje", navodi se u saopštenju.

Sastanku će prisustvovati i radna grupa koja je učestvovala u kolektivnim pregovorima za zaposlene u MUP-u Srbije, dodaje se u saopštenju.

Policijski sindikat Srbije dao je 7. februara rok Vladi Srbije od 14 dana da se izjasni o usaglašenom predlogu posebnog kolektivnog ugovora za pripadnike MUP-a, a ukoliko predlog do tada ne bude prihvaćen, najavio je da će stupiti u štrajk.

Drugi reprezentativni sindikat - Nezavisni sindikat policije stupio je početkom februara u zakonsku obustavu rada tražeći povećanje zarada za 40 odsto, nabavku novih uniformi i obuće, izmenu pojedinih odredbi Zakona o policiji, kao i potpisivanje posebnog kolektivnog ugovora za radnike MUP.

Predstavnik Nezavisnog sindikata policije Velimir Barbulov izjavio je juče, posle sastanka delegacije tog sindikata sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem, da je rešenje na vidiku i da je danas moguć prekid štrajka.

"Na sastanku sa Dačićem došlo je do značajnih pozitivnih pomaka, koji mogu danas da dovedu do potpisivanja sporazuma na osnovu kojeg bi zamrzli štrajk", rekao je Barbulov Tanjugu.

On je precizirao da bi sporazum trebalo da potpišu Nezavisni sindikat policije i ministar Dačić, i da se taj dokument odnosi na dinamiku ispunjenja štrajkačkih zahteva do okončanja pregovora, a tiče se potpisivanja posebnog kolektivnog ugovora za radnike MUP.

Barbulov je rekao da će predstavnici Nezavisnog sindikata policije danas razgovarati sa nadležnim u Ministarstvu finansija o usklađivanju pojedinih odredbi posebnog kolektivnog ugovora za radnike MUP, a na koje je Ministarstvo finansija imalo primedbe.

Članovi sindikata stupili su početkom februara u zakonsku obustavu rada tražeći povećanje zarada za 40 odsto, nabavku novih uniformi i obuće, izmenu pojedinih odredbi Zakona o policiji, kao i potpisivanje posebnog kolektivnog ugovora za radnike MUP.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.