Izvor: Luftika.rs, 16.Feb.2022, 11:56

Palma proslavio stranačku slavu uz posebnu želju: Pomozi Bože da Daćić bude premijer (VIDEO)

Jedinstvena Srbija obeležila je juče, na Sretenje, stranačku slavu i 18 godina od osnivanja ove partije u Jagodini, a proslavi su osim domaćina Dragana Markovića Palme, sveštenih lica i novinara, prisustvovali članovi stranke i koalicioni partneri iz Socijalističke partije Srbije na čelu sa Ivicom Dačićem.
Dok je u Beogradu trajala jurnjava demonstranata sa policijom iza Palate Srbija u kojoj je Vučić delio odlikovanja, a u Orašcu Ana Brnabić sa članovima Vlade i diplomatskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << delegacijom predstavljala slobodarski duh Srbije, u Jagodini su Palma i Dačić imali mnogo mirniji i prijatniji dan.
Nakon poziva Bogu da pomogne, Dragan Marković je upalio slavsku sveću i poželeo da Ivica Dačić bude novi/stari premijer Srbije nakon aprilskih izbora, da Aleksandar Vučić osvoji još jedan mandat na mestu predsednika, kao i da ne dođe do sukoba u Ukrajini i Trećeg svetskog rata.
– Ajde pomozi Bože da slavimo dugo i mnogo, da bude mira u Srbiji i svetu i da Ivica Dačić postane premijer. Možete da aplaudirate – rekao je okupljenima pri paljenju sveće domaćin slave Dragan Marković Palma.
Upitao je sveštenike predsednik Jedinstvene Srbije da li smatraju da je to „dobar predlog“, a raspoloženi Dačić je kao i uvek duhovito dobacio da je bolje da se ne mešaju u politiku. Sveštenici su sa druge strane diplomatski odgovorili u njihovom maniru – daće Bog.
Podsetio je Marković na izjavu „brata Dačića“ iz jedne od pređašnjih izbornih kampanja, kada je rekao „ne znam ko će biti predsednik Srbije, ali znamo ko će biti predsednik Vlade“.
– Sada znamo i ko će biti predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, i znamo da će predsednik Vlade Republike Srbije biti Ivica Dačić – kazao je Dragan Marković Palma.
Njegov „brat Dačić“ dotakao se i beogradskih izbora i poručio zainteresovanima da čitaju između redova ukoliko žele odgovor na pitanje da li će čuveni advokat Toma Fila biti njihov kandidat za gradonačelnika Beograda.
I sam Dačić je još jednom potvrdio da ova koalicija podržava Vučićevu kandidaturu za predsednika Srbije, te je istakao da se nada kako će ova lista ostvariti dobar rezultat koji bi im doneo premijersko mesto.

Iako opozicioni političari, aktivisti i novinari govore o nervozi vladajuće koalicije i strahu od gubitka izbora, naročito u Beogradu, po ponašanju Dačića i njegovog partnera, koji je prošao kroz aferu ’bunga-bunga’ žurki, ne bi se moglo zaključiti da postoji neka vrsta zabrinutosti da bi nakon aprila mogli da ostanu van parlamentarne većine.
Zanimljivo je i gotovo ‘sautparkovski’ videti sveštenike Srpske pravoslavne crkve kako osveštuju slavski kolač čoveku koji i dalje nije skinuo sumnju da stoji iza žurki na kojima su se navodno podvodile mlade devojke i devojčice, a sve to zajedno u društvu sa ateistima i naslednicima nekadašnje Komunističke partije Jugoslavije.
Iako bi autori „South Park-a“ sigurno iskoristili njihove mantije i inspirišuće fizičke karakteristike Palme da naprave crnohumorni skeč na temu pedofilije u crkvi i politici, to se u ovom tekstu neće na taj način porediti iz prostog razloga jer je i realnost sama po sebi više crna nego humorna, koliko god Dačić uspevao da ubaci koju notu osmeha u ovaj naš napredni ponor.
Palma tužio Mariniku Tepić zbog novih optužbi za seksualno zlostavljanje

Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.