Pacoli s pola miliona $ hteo da kupi priznanje Kosova!?

Izvor: Mondo, 25.Maj.2019, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pacoli s pola miliona $ hteo da kupi priznanje Kosova!?

Šef diplomatije Srbije Ivica Dačić rekao je da je ministar spoljnih poslova samoproglašenog Kosova Bedžet Pacoli nedavno poslao svog čoveka u Kongo s 500.000 dolara, kako bi tamošnju vlast ubedio da prizna samozvanu državu.

Foto: MONDO/Mario Milojević

Dačić, koji je proteklih dana posetio sedam afričkih država, rekao je za "Večernje novosti" da Kongo nije jedina adresa na koju je Pacoli poslao svoje "izaslanike".

Posle razgovora >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koje je imao u Tanzaniji, Gani, Togu i Svazilendu, državama koje priznaju Kosovo, Dačić kaže da veruje da će oni na osnovu argumenata koji su im prezentivani biti makar uzdržani ako dođe do novog glasanja o premu Kosova u Interpol i Unesko.

Neke od tih zemalja su na ranijim glasanjima davale podršku za prijem Prištine.

Dačić najavljuje da će Srbija istrajati u nastojanjima da ne bude nijednog priznanja Kosova, bez obzira na pritiske da Beograd prekine sa ovim aktivnostima.

Još jedna država preispituje odluku o priznanju Kosova

U razgovoru za Televiziju "Prva", Dačić je rekao da je Pacoli poslao privatni avion sa pola miiona dolara za novog predsednika Konga, koji ga je odbio.

"Priština ne baštini prijateljstvo, Tita i odnose koje smo mi imali sa afričkim zemljama", rekao je Dačić, napominjući da afričke države imaju 54 glasa u UN.

Dačić je naveo da Priština više nema 116 zemalja u UN, i da Kosovo nigde ne može da bude izabrano.

Govoreći o kritikama Zapada upućenih Beogradu zbog lobiranja za povlačenje priznanja Kosova, Dačić je rekao da će Srbija nastaviti to da čini i dalje.

"Ako je toliko besmisleno, što se toliko ljute", rekao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.