Otpravnik poslova Crne Gore pozvan na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova

Izvor: RTS, 03.Jan.2020, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otpravnik poslova Crne Gore pozvan na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije pozvalo je na razgovor otpravnika poslova Ambasade Crne Gore u Beogradu, saznaje "Tanjug".
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić potvrdio je tu informaciju i objasnio da je crnogorski ambasador Tarzan Milošević van Srbije, te da je stoga na razgovor pozvan otpravnik poslova crnogorske ambasade.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Ministarstvo je najoštrije osudilo "paljenje crnogorske zastave", navodeći da to ide na ruku onima koji odgovornost za krizu u Crnoj Gori pokušavaju da prebace na Srbiju. 
"Ne ulazeći u komentare različitih izjava iz Crne Gore u kojima se pokušava odgovornost za krizu u Crnoj Gori lažno prebaciti u Srbiju, a ne zbog donošenja Zakona o slobodi veroispovesti, koji je uperen protiv srpskog naroda i SPC, Ministarstvo spoljnih poslova najoštrije osuđuje paljenje crnogorske zastave", preneo je Dačić stav Ministarstva za Tanjug.
Takav čin, kako se navodi, samo ide na ruku neprijateljima srpskog naroda i narušava ugled Srbije, kao ozbiljne države koja se, ističe Dačić, zalaže da se dijalogom i u miru rešavaju problemi u regionu, kao u ovom slučaju u Crnoj Gori.
Navijači Crvene Zvezde su tokom protesta ispred ambasade Crne Gore u Beogradu, koji je organizovan u znak podrške Srbima u Crnoj Gori, u više navrata neuspešno pokušali, ispaljivanjem vatrometa, da pogode crnogorsku zastavu na vrhu zgrade.
Prethodno je Ministarstvo spoljnih poslova u Podgorici pozvalo je na razgovor ambasadora Srbije Vladimira Božovića.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ambasador Srbije odbio da primi notu crnogorskog MSP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jan.2020

Ambasador Srbije u Podgorici, Vladimir Božović, odbio je da primi protestnu notu Crne Gore, a povodom pokušaja paljenja crnogorske zastave...Kako je saopštilo crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova, Božović je pozvan u taj resor da bi mu bila uručena protestna nota zbog, kako se navodi, nedavnih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

"HOĆEMO MIR I DIJALOG" Dačić: Čime je Beograd uzrokovao krizu u Crnoj Gori?

Izvor: Blic, 03.Jan.2020

Beograd ne podstiče sukobe u Crnoj Gori, već se zalaže za mir i dijalog, i ima legitimno pravo da govori o Srbima u Crnoj Gori, kaže ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.