Ono što se desilo u Centru za odvikavanje od droge je nasilje, a ne lečenje

Izvor: Vesti-online.com, 14.Avg.2012, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ono što se desilo u Centru za odvikavanje od droge je nasilje, a ne lečenje"

Ono što se desilo u Centru za odvikavanje od droge "Sretenje" kod Loznice je nasilje i to nije lečenje, izjavio je premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, dodajući da mu je "žao što ti ljudi nisu ranije uhapšeni, već se došlo do gubitka jednog života".

Sve suprotno od onoga što predviđa Protokol, koji su potpisali Ministarstvo unutrašnjih poslova i patrijarh Irinej o saradnji na suzbijanju bolesti zavisnosti"

 

Dačić je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << izjavio da je "sve to suprotno od onoga što predviđa Protokol, koji su potpisali Ministarstvo unutrašnjih poslova i patrijarh Irinej o saradnji na suzbijanju bolesti zavisnosti".

 

 

 

Dačić je, osvrćući se na saopštenje Helsinškog odbora koji postavlja pitanje da li su ovakve nasilne metode u skladu sa Protokolom o saradnji na suzbijanju bolesti zavisnosti, naveo da je ono o čemu je razgovarao sa patrijarhom i vladikama suprotno od onoga što je bilo primenjeno u tim centrima.

 

Da vas podsetimo o čemu se radi:

Pop iz Crne Reke ubio štićenika!

 

On je odbacio sve vrste insinuacija koje govore da cela Srpska parvoslavna crkva podržava ono što je radio vođa tog centra sveštenik Branislav Peranović.

 

- Ono što treba da se afirmiše i što crkva želi jeste lečenje voljom, svojevoljno. Ako ste uvereni da ćete to uraditi, onda ćete to i raditi - istakao je Dačić i podsetio da u Vojvodini postoji više takvih centara gde nema upotrebe sile i nasilja.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.