Održana sednica Glavnog odbora SPS

Izvor: B92, 03.Apr.2011, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana sednica Glavnog odbora SPS

Beograd -- Lider SPS Ivica Dačić izjavio je da bi izbori trebalo da budu održani tek kada Srbija postane kandidat za EU ili dok ne postane izvesno da će to ostvariti.

Dačić, koji je i zamenik premijera Srbije i ministar policije, rekao je da u vladajućoj koaliciji do sada nije bilo razgovora o izborima.

Danas je održana sednica Glavnog odbora socijalista, na kojoj je bilo reči o budućem programu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << socijalista, koji ima za cilj prikupljanje većeg broja glasova.

On je ponovio da u vladajućoj koaliciji "očigledno postoji spremnost" da oni budu održani odmah po dobijanju statusa kandidata za članstvo u EU.

Na današnjoj sednici GO, kako je rekao Dačić, je prezentovan akcioni plan delovanja u narednih godinu dana, koji za cilj ima da koalicija SPS-PUPS-JS ostvari veći broj glasova, a samim tim i veći uticaj na političkoj sceni Srbije.

"Mi nastavljamo sa aktivnostima koje su u dva smera. Prva je priprema za izbore do kojih će sigurno doći. Već sam više puta govorio da kad god da budu izbori, bili regularni ili vanredni, oni će biti u narednih godinu dana", rekao je Dačić.

On je naveo da će aktivnosti socijalista biti usmerene na osposobljavanje partijske organizacije i organizacioni rad na pripremi izbora, ali i da rukovodstvo stranke pripremi dobar predizborni politički program i strategiju delovanja u narednom periodu.

Upitan o eventualnoj koaliciji socijalista sa SNS, Dačić je odgovorio da je to "daleko hipotetičko pitanje", kao i da će postizborne koalicije zavisiti od izbornih rezultata stranaka.

"Mi imamo strateško partnerstvo sa DS. Znate koalicione kapacitete koje ima i DS i SNS, sve će to zavisiti od izbornih reazultata. Ja sam više puta govorio da sam siguran da će i te dve stranke možda razgovarati o saradnji ukoliko ne bude drugih rešenja", naveo je Dačić.

Nesuglasice politička navika

Dačić je rekao da su različita mišljenja i nesuglasice neka vrsta političke navike i da su zbog toga vlade u prethodnom periodu završile svoj mandat pre isteka roka.

"Nama se izbori bliže, a imajući u vidu da DS i G17 praktično imaju sličan izborni korpus, očigledno je da G17 plus želi da istakne različitost u odnosu na DS", kazao je Dačić.

Dačić je dodao da Vlada funkcioniše na zdravijim osnovama posle rekonstrukcije i da je manje nesuglasica među njeni članovima.

"Ono što ja vidim kao loše je ta da takve nesuglasice pitanja ne bi trebalo da ugrožavaju rad vlade ili da narušavaju odnose unutar vladajuće koalicije. Normalno je da svaka stranka pokušava da gradi svoj politički identitet, ali je daleko od normalnog da to izgleda kao da su u pitanju stranke koje se nalaze na veoma različitim pozicijama u strukturi vlasti", rekao je Dačić.

Škundrić predsednik Političkog saveta SPS

Dačić je izjavio da bi bivši ministar rudarstva i energetike i funkcioner te stranke Petar Škundrić na današnjoj sednici Glavnog odbora SPS trebalo da bude izabran za predsednika Političkog saveta stranke.

Dačić je novinarima uoči početka sednice Glavnog odbora rekao da će Škundrić, ukoliko dobije podršku tog tela, biti predsednik Političkog saveta SPS, kao i novi član Predsedništva stranke.

Na sednici GO će biti nastavljeno konstituisanje odbora SPS, a na dnevnom redu će biti izbor članova Izvršnog odbora, koji će biti zasnovan na teritorijalnom principu, odnosno u njemu će biti predstavnici lokalnih i pokrajinskih organizacija socijalista.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Evropska Unija,   Kandidatura Srbije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Održavanje izbora tek posle statusa kandidata

Izvor: EMportal, 03.Apr.2011

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da parlamentarni izbori ne treba da budu održani pre nego što bude izvesno da će Srbija dobiti status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Nastavak na EMportal...

Dačić: Održavanje izbora tek posle statusa kandidata

Izvor: Studio B, 03.Apr.2011

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da parlamentarni izbori ne treba da budu održani pre nego što bude izvesno da će Srbija dobiti status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji...Dačić je novinarima uoči sednice Glavnog odbora SPS-a u Beogradu rekao da Srbija ima...

Nastavak na Studio B...

Datum izbora zavisi od kandidature

Izvor: S media, 03.Apr.2011

Predsednik SPS-a Ivica Dačić kaže da Srbija ima "istorijsku šansu" da dobije status kandidata u EU i da izbori ne treba da budu održani pre ispunjenja tog cilja. Dačić najavio da će na današnjem Glavnom odboru stranke biti razmotren plan delovanja SPS-a kako bi se na izborima postigli što...

Nastavak na S media...

I SPS za izbore posle kandidature

Izvor: Mondo, 03.Apr.2011

Izbori ne bi trebalo da budu održani dok Srbija ne postane kandidat za EU, odnosno dok ne postane izvesno da će se taj cilj ostvariti, kaže lider SPS Ivica Dačić.

Nastavak na Mondo...

Dačić:Izbori posle kandidature u EU

Izvor: RTV Pink, 03.Apr.2011

Istorijska šansa da Srbija dobije status kandidata,kaže lider SPS-a. . . Predsednik SPS-a Ivica Dačić kaže da Srbija ima "istorijsku šansu" da dobije status kandidata u EU i da izbori ne treba da budu održani pre ispunjenja tog cilja. Dačić najavio da će na današnjem Glavnom odboru stranke...

Nastavak na RTV Pink...

DAČIĆ: Datum izbora zavisi od kandidature

Izvor: Danas, 03.Apr.2011

Lider SPS i zamenik premijera Ivica Dačić ocenio je da bi bilo najbolje da se parlamentarni izbori održe pošto Srbija dobije status kandidata za članstvo u EU i posle određivanja datuma početka pregovora. Izbori bi trebalo da budu održani u terminu koji neće ugroziti taj strateški državni...

Nastavak na Danas...

Dačić: Datum izbora zavisi od candidature

Izvor: Glas javnosti, 04.Apr.2011, 07:12

BEOGRAD - Predsednik SPS-a Ivica Dačić kaže da Srbija ima "istorijsku šansu" da dobije status kandidata u EU i da izbori ne treba da budu održani pre ispunjenja tog cilja...Da je Ceca napustila zemlju već bi otkrili ..Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da..ne...

Nastavak na Glas javnosti...

Trivanova: Od kandidature zavisi

Izvor: B92, 04.Apr.2011

Beograd -- Potpredsednica DS Jelena Trivan rekla ponovila je da datum održavanja izbora zavisi od statusa kandidata za EU...Da bi izbori bili održani, čekamo da Srbija nepovratno, na svaki način, političkom odlukom i administrativno dobije status kandidata za EU, izjavila je potpredsednica DS Jelena...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.