Dačić: Srpska deca sa Malte neće biti proterana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2019, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Srpska deca sa Malte neće biti proterana

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić, izjavio je danas da prema problemu sa decom srpskih državljana na Malti, Srbija treba da nastupa organizovano i bez dezinformacija.

Dačić je, gostujući u jutarnjem programu Hepi televizije, rekao da je Beograd uputio notu Malti tim povodom i da je on kontaktirao tamošnjeg ministra spoljnih poslova.

Precizirajući da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << reč o postupku koji će trajati dugo i da se ništa neće preko noći dešavati, Dačić je rekao da su već za januar planirane neke konsultacije.

Konstatovao je da malteške vlasti nisu promenile zakon i da deca srpskih državljana ostaju tamo sa privremenom dozvolom.

Oni nisu i neće biti proterani, rekao je Dačić i istakao da je Vlada Malte obećala da će se svaki pojedinačni slučaj korektno razmatrati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Pokušavamo da nađemo rešenje za Srbe sa Malte"

Izvor: B92, 18.Dec.2019

Beograd -- Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović izjavio je da Srbija pokušava da nađe rešenje za probleme Srba sa Malte...Problemi su nastali nakon što je ta zemlja odbila zahteve 22 srpske dece za dobijanje boravišne dozvole jer njihovi roditelji ne ispunjavaju kriterijume...

Nastavak na B92...

Dačić: Vlada Malte nije promenila odluku u slučaju srpske dece

Izvor: Danas, 18.Dec.2019

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Vlada Malte nije promenila odluku o slučaju srpske dece koja nemaju boravišnu dozvolu i kojoj preti deportacija.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.