Objavljen radni dokument sa 16 mera za poboljšanje izbornih uslova u Srbiji

Izvor: Beta, 18.Sep.2021, 21:34

Objavljen radni dokument sa 16 mera za poboljšanje izbornih uslova u Srbiji

Skupština Srbije je večeras objavila spisak 16 mera za poboljšanje izbornih uslova, utvrdjenih u okviru druge runde druge faze medjustranačkog dijaloga uz posredovanje Evropskog parlamenta.Radni dokument, koji sadrži 16 "konkretnih i primenljivih mera", juče i danas u Beogradu je dogovorilo pet kofasilitatora medjustranačkog dijaloga: predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, poslanici Evropskog parlamenta Tanja Fajon i Vladimir Bilčik, i bivši poslanici tog zakonodavnog tela EU Eduard Kukan i Knut Flekenštajn, navodi se u saopštenju.Mere odražavaju prethodne preporuke Evropskog parlamenta, Evropske komisije i Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), kao i zaključke izvedene nakon brojnih konsultacija i diskusija koje su do sada vodjene u kontekstu procesa dijaloga, navodi se.Kofasilitatori medjustranačkog dijaloga su ukazali da je potpuna i pravovremena primena mera od najveće važnosti i da je treba započeti bez odlaganja. Mere predstavljaju konkretne korake ka postizanju fer uslova u srpskoj politici i mogle bi da povećaju poverenje u izborni proces. Sporazum koji je postignut potvrdjuje posvećenost Srbije na njenom putu ka članstvu u EU, navodi se u saopštenju.Izmedju ostalog, kofasilitatori su postigli dogovor o uspostavljanju privremenog nadzornog tela koje treba da ima 12 članova. Šest članova bi predložilo Regulatorno telo za elektronske medije (REM), a šest bi, iz redova ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Objavljen radni dokument sa 16 mera za poboljšanje izbornih uslova u Srbiji

Izvor: Radio 021, 18.Sep.2021

Skupština Srbije je večeras objavila spisak 16 mera za poboljšanje izbornih uslova, utvrđenih u okviru druge runde druge faze međustranačkog dijaloga uz posredovanje Evropskog parlamenta.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.