Novi stanovi u Požarevcu za 20 izbegličkih porodica

Izvor: RTS, 06.Jun.2020, 14:20

Novi stanovi u Požarevcu za 20 izbegličkih porodica

U Požarevcu je 20 porodica izbeglih iz BiH i Hrvatske, dobilo ključeve od svojih novih domova u okviru realizacije Regionalnog stambenog programa u Srbiji.
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je izrazio zadovoljstvo što su porodice sa prostora bivše Jugoslavije dobile ključeve svojih novih stanova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Dačić je podsetio i da je juče u Novom Sadu uručeno 276 ključeva za nove stanova, koji su izgrađeni u okviru "Potprojekta 5"  Regionalnog stambenog programa, kao i stanovi u Požarevcu.
Regionalni stambeni program zajednički je projekat Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji kao glavni cilj ima da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbeličke porodice u regionu.
"Požarevac je od danas vaš novi zavičaj, novi dom. Podsećam vas da je ova država ne samo država srpskog naroda, već i svih građana koji u njoj žive, a koja je, između ostalog, zasnovana na načelima građanske demokratije, socijalne pravde i kao takva, neguje evropske principe i vrednosti", istakao je Dačić.
Naglasio je da Vlada Srbije posvećeno radi na očuvanju ovih vrednosti, kako u redovnom, tako i u vanrednom stanju, što je u doba pandemije novog koronavirusa i pokazala. 
"Briga za svakog pojedinca imperativ je našeg delovanja", poručio je ministar Dačić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U Požarevcu uručeni ključevi stanova izbjeglim iz BiH i Hrvatske

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Jun.2020

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić prisustvovao je u Požarevcu svečanoj dodjeli ključeva 20 stanova porodicama izbjeglim iz BiH i Hrvatske, u okviru realizacije Regionalnog stambenog programa u Srbiji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.