Nije utvrđena zloupotreba Tijaninog novca

Izvor: Studio B, 14.Nov.2013, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije utvrđena zloupotreba Tijaninog novca

Policija je utvrdila da "nije došlo do bilo kakvog trošenja novca van troškova za lečenje" Tijane Ognjanović, rekao je premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Početak ostavinskog postupka u vezi sa Tijaninom zaostavštinom zakazan je za 26. novembar, u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Dačić je rekao da je to utvrdila policija koja je po nalogu tužilaštva razgovarala i >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << sa porodicom devojčice, koja je preminula 15. jula u bolnici u Hjustonu čekajući na operaciju srca, a za koju su građani Srbije skupili oko 2,8 miliona evra.

"Niko u MUP to pitanje nije postavljao na ovakav način kako se to postavlja u medijima, ceneći i situaciju u kojoj se ta porodica nalazi i iz pijete prema maloj Tijani", rekao je Dačić novinarima.

On je naveo da "imajući u vidu sve ono što se desilo i razne informacije, policija prikuplja informacije i da je, na osnovu zahteva tužioca, razgovarala s porodicaom".

"Koliko su nas informisali, nije došlo do bilo kakvog trošenja novca van troškova za lečenje", rekao je Dačić, podsetivši da otac male Tijane radi u MUP-u i da su se "svi zaposleni, njih oko 45.000, dobrovoljno odrekli jedne dnevnice za lečenje".

On je istakao i da će "zato što kod nas ništa ne može da bude sveto, pa ni smrt, barem u određem vremenskom peridu", ovde sve biti ispitano do kraja.

"Ukoliko je bilo bilo kakvih manipulacija, naravno da će policija reagovati", rekao je Dačić, apelujući na sve da prekinu sa raznim nagađanjima.

Prema njegovim rečima, ta nagađanja sve više povređuju i porodicu, ali i porodice druge dece koje čekaju na lečenje, "jer sada ispada da su Tijana i njena porodica krivi što oni nemaju para za lečenje".

Dačić je naveo i da je, i dok je Tijana bila živa, bilo "raznih pokušaja da još unapred sa raznih strana manipuliše - kako će se to odvijati, ko će upravljati novcem, ko će biti na čelu fonda...Mislim da to nije odgovarajuće težini slučaja, a to je smrt".

Beogradski mediji, pozivajući se na nezvanične izvore i saznanja, objavljivali su proteklih dana različite informacije o sudbini prikupljenog novcu i porodici Ognjanović.

 

Sud 26. novembra o zaostavštini Tijane Ognjanović

Prvi osnovni sud u Beogradu zakazao je za 26. novembar početak ostavinskog postupka za raspravljanje zaostavštine Tijane Ognjanović.

Kao naslednici zaostavštine u sudskim spisima navedeni su njeni roditelji Jelena i Nebojša Ognjanović.

Predmet je u sud stigao 8. oktobra, objavljeno je na portalu sudova.

Mala Tijana je preminila 15. jula u bolnici u Hjustonu ćekajući na operaciju srca, za koju su građani srbije skupili oko 2.8 miliona evra.

S obzirom da su pare uplaćene na njen račun izvesna nepotroshena svota biće predmet ostavinske rasprave.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.