Nepozivanje u Poljsku bezrazložna politizacija i revizija istorije

Izvor: B92, 01.Sep.2019, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nepozivanje u Poljsku bezrazložna politizacija i revizija istorije"

Beograd -- Nije bilo razloga za ovakvu politizaciju pri pozivanju u Poljsku na obeležavanje godišnjice početka Drugog svetskog rata, ocenio je Ivica Dačić

Dačić je, povodom izostanka poziva Srbiji i Rusiji da prisustvuju, a pozivanja Nemačke i Hrvatske, rekao da je pozivanje "stvar organizatora".

Ipak, primetio je da su pozvane samo članice EU, NATO i zemlje takozvanog Istočnog partnerstva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u kome su bivše sovjetske republike, što je, kako je rekao, "iskrivljavanje i revizija istorije".

"Ako je razlog nepozivanja Rusije što je uzela deo Poljske, pa i Nemačka ih je napala pa je pozvana, ne znam kriterijume pozivanja", rekao je Dačić.

Šef diplomatije je rekao da nije bilo razloga za ovakvu politizaciju i da ga je to podsetilo i na obeležavanje godišnjice potpisivanja primirja u Prvom svetskom ratu u Francuskoj.

"U Poljskoj je obeležavanje godišnjice nečega što nikada ne bi smelo da se ponovi", rekao je Dačić.

On je podsetio da su Francuzi uvideli da su pogrešili u tretmanu Srbije i dodao da je to jedan od razloga što je predsednik Emanuel Makron prilikom posete dodatno pokazao pozitivan odnos.

"Makronova poseta bila je od velikog značaja za Srbiju jer sada on nas pominje u pozitivnom kontekstu", rekao je Dačić i dodao da smo sa Francuskom napravili malo partnerstvo koje mora da se neguje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dačić: Nepozivanje u Poljsku bezrazložna politizacija

Izvor: Blic, 01.Sep.2019

Nije bilo razloga za ovakvu politizaciju pri pozivanju u Poljsku na obeležavanje godišnjice početka Drugog svetskog rata, ocenio je danas šef srpske diplomatije Ivica Dačić povodom izostanka poziva Srbiji i Rusiji da prisustvuju, a pozivanja Nemačke i Hrvatske.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.