Nakon što je izbegao teroristički napad u Mogadišu, Dačić završio u Atini zbog kvara aviona

Izvor: B92, 23.Maj.2019, 07:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon što je izbegao teroristički napad u Mogadišu, Dačić "završio" u Atini zbog kvara aviona

Beograd -- Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić bio je juče u predsedničkoj palati Somalije, u trenutku kada je izvršen teroristički napad.

Dačić je u trenutku kada se začula eksplozija, razgovarao s predsednikom Somalije, koji se trgnuo kada je odjeknuo prasak. "Mi smo na to navikli, nas su bombardovali", rekao je tada Dačić, a prenosi Tanjug, dok mu je predsednik Somalije kazao na to da su ovde bili neki sa Zapada, oni bi odmah pobegli.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Dačić rekao Tanjugu, obavestili su ga da je meta napada bio nekadašnji ministar spoljnih poslova Somalije.

Sve to Dačić je rekao sinoć u telefonskom ragovoru za Tanjug iz Atine, gde je inače avion Vlade Srbije kojim je išao prinudno sleteo zbog kvara.

U eksploziji u Mogadišu koju su izveli teroristi Al Šababa povezani sa Al Kaidom poginulo je najmanje devet ljudi, uključujuci bivšeg šefa diplomatije Somalije, a ranjeno je 13, mahom vojnika.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.