Izvor: S media, 12.Avg.2012, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon Dačićevog upozorenja ministri spustili loptu

I pre sastanka sa premijerom Ivicom Dačićem, najavljenog za četvrtak, lideri stranaka u vladajućoj koaliciji preuzeli su na sebe obavezu da porazgovaraju sa ministrima i državnim sekretarima iz svojih redova oko budućeg neformalnog “kodeksa ponašanja” državnih funkcionera, saznaju “Novosti” u Nemanjinoj 11.

Svaki lider ima zadatak da smiri uzavrele strasti i sa rezultatima izađe pred premijera. Međutim, “lopta je već spuštena” posle Dačićevog upozorenja >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da “neće tolerisati bilo kakve svađe u Vladi, pogotovo u javnosti”.

"Ko god misli da se svađa, predložiću njegovo razrešenje," oštro je poručio premijer.

Da je ovo upozorenje imalo efekta najbolje pokazuje stav ministra građevinarstva i urbanizma Velimira Ilića, koji je pre toga upao u oštru polemiku sa ministrom saobraćaja Milutinom Mrkonjićem oko uspešnosti preduzeća “Koridori Srbije”, zbog čega je premijer i reagovao.

"Dačić je u pravu kad kaže da treba da se dogovorimo i sve nesuglasice rešimo unutar Vlade," kaže Ilić za “Novosti”.

"Ako se bude poštovalo sve što smo utvrdili u koalicionom sporazumu, ako se bude tačno znalo šta ko radi i za šta je odgovoran, onda neće biti problema."

Ilić je “razmenu vatre” između sebe i kolege okarakterisao kao “mala istupanja” do kojih ne bi trebalo više da dolazi ako svi ostanu verni prethodnim dogovorima.

"Odnosi sa premijerom i prvim potpredsednikom su izuzetno dobri, brzo se dogovaramo oko dnevnog reda, a usaglašena su i kadrovska rešenja, pa se ubuduće nadam jedinstvu u Vladi", konstatuje Ilić.

Ni u vrhu Vlade ne očekuju skoro ponavljanje sličnih situacija. Ministrima će biti ukazano na to kako sukobi krnje poverenje građana i rađaju dilemu koliko takva vlada može da traje, ali i jasno predočeno da parlamentarna većina nije “tanka” i da niko nije nezamenljiv.

(Novosti)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.