NE MENJAMO SVOJU POZICIJU PREMA MADURU: Dačić izneo stav Srbije o prijateljskoj zemlji

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2019, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NE MENJAMO SVOJU POZICIJU PREMA MADURU: Dačić izneo stav Srbije o "prijateljskoj zemlji"

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija neće promeniti svoju poziciju prema Venecueli, kao ni stav prema predsedniku te zemlje Nikolasu Maduru. 

- Naš zvaničan stav jeste da je Venecuela prijateljska zemlja, da se ne mešamo u njihove unutrašnje odnose i stvari. Kod nas nema nikakvih incijativa za promenu našeg stava u smislu da ne priznajemo Madura - rekao je Dačić na skupštinskom Odboru za spoljne poslove.

Dačić je istakao da se Srbija zalaže za poštovanje Ustava i zakona i za dijalog.

On je rekao i da će sledeće nedelje u Srbiju trebalo da dođe zamenik ministra spoljnih poslova Venecuele.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Dačić predstavio izveštaj o radu od maja 2018.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2019

Očuvanje i zaštita teritorijalnog integriteta, evropske integracije i unapređenje saradnje sa državama širom sveta glavni su spoljnopolitički ciljevi Srbije, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i istakao da je Srbija ojačala svoju poziciju na međunarodnoj sceni...Dačić...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.