Mrkonjić daje najviše praznih obećanja, slede ga Dinkić i Jeremić

Izvor: Blic, 08.Dec.2010, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić daje najviše praznih obećanja, slede ga Dinkić i Jeremić

Predsednik Srbije Boris Tadić veoma često govori o stvarima koje nisu iz njegovog domena i na koja ne može direktno da utiče, ocenjeno je u istraživanju sajta "Istinomer" koje se bavi analizom i ocenjivanjem srpske političke scene. Prema ovom istraživanju, čiji su glavni kriterijumi bili istinitost, doslednost i ispunjenje obećanja, lider SNS-a Tomislav Nikolić pokazao je veoma skroman rezultat >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "jer je promena stranke i političkih stavova ozbiljno uticala na njegovu doslednost".

Političar koji se izdvojio na vrhu Istinomerovog indeksa i koji, kako je ocenjeno, ima više ispunjenih, nego neispunjenih obećanja je

gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Uz gradonačelnika nalazi se ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić koji je takođe, na osnovu ocenjenih izjava, pokazao da vodi računa o tome šta poručuje građanima.

Najveći broj praznih obećanja, kako je pokazalo istraživanje, dao je ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić.

Osim Mrkonjića najviše nesipunjenih obećanja dali su Mlađan Dinkić ministar ekonomije i regionalnog razvoja, inače apsolutni rekoredr u davanju obećanja, i Vuk Jeremić ministar spoljnih poslova.

Na osnovu "Istinomerovog" analziranja srpske političke scene, pokazalo se da od svih izgovorenih obećanja samo četvrtina bude ispunjena i da, u proseku, od četiri izgovorene tvrdnje, tri nikada ne budu ispunjene.

"Ministar Mrkonjić često sam sebi postavlja rokove verovatno kako bi motivisao radnike i zbog toga se često desi da ih ne ispuni. Ministar Dinkić je rekorder po broju izgovorenih obećanja, dok je ministar Jeremić od početka dosledan svojoj politici, ali ga stvarnost često demantuje", rekao je Zvonko Ninkov, glavni odgovorni urednik sajta "Istinomer".

Kako prema Istinomeru stoje predsednik i Vlada Srbije

- 103 neispunjena obećanja, 36 ispunjenih;

- 31 nedoslednost i 23 doslednosti;

- 35 neistina, a 11 istina.

U proteklih godinu dana analizirano je oko 150 političara i drugih javnih ličnosti, ocenjeno oko 700 izjava, a sajt je imao oko 700.000 poseta. Analize pokazuju da od četiri izgovorene tvrdnje tri nisu potpuno istinite, rekao je Ninkov.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Tomislav Nikolić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.