Mondoloni: Poseta predsednika Makrona ima istorijski značaj

Izvor: B92, 24.Jul.2019, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mondoloni: Poseta predsednika Makrona ima istorijski značaj

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Francuske Frederika Mondolonija.

Mondoloni je istakao da nedavna poseta predsednika Emanuela Makrona ima istorijski značaj i da je postavila snažan temelj za dodatno intenziviranje saradnje, za šta sa francuske strane postoji izražen interes i spremnost.

Zajednički je izraženo zadovoljstvo zbog veoma uspešne realizacije posete predsednika Makrona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbiji, koja je protekla u izuzetno prijateljskoj i srdačnoj atmosferi, uz visok stepen postignutog razumevanja o najznačajnijim pitanjima od obostranog interesa.

Posebno je istaknut značaj zaključenja velikog broja sporazuma iz različitih oblasti, čijem će sprovodjenju u narednom periodu biti posvećena posebna pažnja, saopštio je MSP.

Ministar Dačić zahvalio je ambasadoru Mondoloniju na njegovom angažmanu, koji je u značajnoj meri doprineo unapredjenju ukupnih bilateralnih odnosa dve zemlje, i poželeo mu uspeh na profesionalnom i ličnom planu.

Izrazio je zadovoljstvo zbog kontinuiranog napretka saradnje koji dve zemlje ostvaruju i očekivanje da će se takav trend nastaviti i ubuduće.

Ambasador Mondoloni je ocenio da se može reći da poseta predsednika Makrona ima istorijski značaj i da je postavila snažan temelj za dodatno intenziviranje saradnje u predstojećem periodu, za šta sa francuske strane postoji izražen interes i spremnost.

Posebno je zahvalio na izuzetno dobroj saradnji koju je ostvario sa institucijama Republike Srbije, kako u pripremi ove posete, tako i tokom svog celokupnog mandata.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.