Novozaraženo 247, premiuno troje, uskoro PCR test za strance koji dolaze u Srbiju

Izvor: VOA, 13.Avg.2020, 11:33

Novozaraženo 247, premiuno troje, uskoro PCR test za strance koji dolaze u Srbiju

U Srbiji su u protekla 24 sata, do četvrtka do 15 sati, od posledica zaaze koronavirusom preminule tri osobe, a od 9.100 testiranih kod 247 je potvrđeno prisustvo virusa, objavljeno je na sajtu Covid 19. Hospitalizovano je 2.220 bolesnika, a na respiratorima je 78 pacijenata. Od početka epidemije u Srbiji je od korona virusa preminula 661 osoba. Ukupno je testirano 780.097 ljudi, a ukupan broj registrovanih slučajeva je 28.998. Stopa smrtnosti je 2,28 odsto.  Moguće uvođenje obaveznog PCR testa za strance koji dolaze u Srbiju Srbija će razmotriti uvođenje obaveznog PCR testa umesto karantina za strance koji dolaze u zemlju, izjavio je ranije u četvrak ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i najavio da će Vlada Srbije razmatrati tu odluku na sednici Vlade i Kriznog štaba. Odluka će biti motivisana namerom da se zemlja zaštiti, posebno kada je reč o epidemiološkoj situaciji u drugim državama, rekao je Dačić za TV Prva, prenosi FoNet. Podsetio je i da su mnoge zemlje već donele ograničavajuće odluke za strance. Komentarišući mogućnost otvaranja granica Crne Gore i Grčke za turiste iz Srbije i eventualnog uvođenja reciprociteta, Dačić je rekao da je "reciprocitet politička mera, a ovde je reč o epidemiološkim merama", ali je ocenio da su mere Crne Gore političke, a ne epidemiološke. "Kad pogledate kojim su zemljama liberalizovali ulazak možete izvući zaključke", rekao je Dačić. On je ocenio da je Hrvatska donela "racionalnu meru" sa stanovišta ekonomskih interesa i turizma jer je dozvolila ulazak sa PCR testom i dokazom o turističkom aranžmanu. Iz Grčke, kako je rekao Dačić, nema nagoveštaja da će sadašnja odluka biti promenjena. "Evropska unija je donela preporuke i listu zemlaja, ali je Srbija skinuta sa te liste posle povećanjeg broja zaraženih", podsetio je Dačić. On je rekao da je "EU sada na odmoru" i ocenio da se "ne očekuje" promena u smislu mogućeg skorog otvranja grčke granice za turiste iz Srbije. Lončar: Pozitivna 364 medicinska radnika, pad u odnosu na proteklu nedelju Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je danas da su u Srbiji trenutno 364 zdravstvena radnika pozitivna na korona virus, od kojih je 28 hospitalizovano. To je mnogo manje nego početkom prošle nedelje kada je više od 600 zdravstvenih radnika bilo pozitivno i mnogo više njih na bolničkom lečenju, rekao je ministar Lončar na koktelu koji je Ministarstvo zdravlja organizovalo danas u Kragujevcu za zdravstvene radnike iz tog grada, Čačka , Kraljeva i Novog Pazara. Ministar je pohvalio njihovu posvećenost poslu, istakvši da su oni naši istinski junaci, navodeći da neki od njih rade danonoćno bez dana odmora.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Dačić: Ukoliko Priština ne poštuje dogovore, mi ćemo nastaviti sa kampanjom povlačenja priznanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2020

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je rekao da ima nagoveštaja da Priština radi sa zemljama koje su povukle priznanje da ponište te odluke..."Oni koriste ovu situaciju za ostvarenje svojih ciljeva. Ukoliko primetimo da ne samo da nema poštovanja dogovora, nego da se ponašaju potpuno suprotno,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.