Dačić sa ambasadorom Hilom: Strateško opredeljenje Republike Srbije unapređenje saradnje sa SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2023, 19:28

Dačić sa ambasadorom Hilom: Strateško opredeljenje Republike Srbije unapređenje saradnje sa SAD

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Republici Srbiji Kristoferom Hilom.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić istakao je da je strateško opredeljenje Republike Srbije unapređenje saradnje sa SAD, u oblastima od obostranog značaja.

Obostrano je izraženo opredeljenje za intenziviranje političkog dijaloga i razmenu poseta visokih i najviših državnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zvaničnika Republike Srbije i SAD.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je posebno izrazio zadovoljstvo što će imati priliku da poseti Sjedinjene Američke Države radi učešća na tradicionalnom Molitvenom doručku u Vašingtonu sledeće nedelje, gde će imati sastanke u Stejt departmentu i Kongresu.

Ovom prilikom sagovornici su razmenili mišljenja o nastavku aktivnosti, koje su usmerene ka daljem građenju partnerskih odnosa na planu ekonomije, kao i diversifikacije energetskih izvora snabdevanja.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dačić: Strateško opredeljenje Srbije unapređenje saradnje sa SAD

Izvor: RTS, 27.Jan.2023

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić istakao je u razgovoru s ambasadorom SAD u Beogradu Kristoferom Hilom, da je strateško opredeljenje Srbije unapređenje saradnje sa SAD, u oblastima od obostranog značaja. . Dačić je najavio da...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.