MUP proverava Luku Beograd, optužnica protiv Luke Bojovića

Izvor: Press, 04.Sep.2010, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP proverava Luku Beograd, optužnica protiv Luke Bojovića

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je juče da je policija podigla optužnicu protiv Like Bojovića, kao i da proverava sve navode iz krivične prijave Saveta za borbu korupcije u vezi sa privatizacijom Luke Beograd
Ministar je rekao da u istrazi o navodnim malverzacijama u poslovanju austrijske Hipo Alpe Adrija banke da sada nije bilo podataka o umešanosti optuženog za narko-kriminal Darka Šarića, kao i da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ta istraga na samom početku.
- Istraga o navodnim malverzacijama u poslovanju te banke je na samom početku i tek treba ispitati 20 miliona stranica o tom poslovanju. Najveći deo istrage odnosi se na Hrvatsku i do sada nema podataka koji povezuju Šarića sa Hipo bankom - kazao je Dačić na proslavi Dana saobraćajne policije.
On je dodao da to ne znači da Šarić, koji je optužen za šverc 2,7 tona kokaina, neće biti povezivan s tim slučajem.
- U poslednjih deset dana dva puta sam službeno boravio u Beču i rečeno mi je da bi austrijska policija bila veoma zahvalna da se pripadnici srpske policije uključe u ispitivanje poslovanja Hipo banke - naveo je ministar.
Što se tiče Luke Beograd ministar je rekao da je policija i pre krivične prijave Saveta za borbu protiv korupcije proveravala privatizaciju Luke, na osnovu prijave malih akcionara. Dačić je kazao da prikupljanje svih potrebnih obaveštenja ne bi trebalo dugo da traje, podsetivši da se na tome radilo još u periodu pre nego što je on postao ministar.
Zamenik premijera potvrdio je i da je policija raspisala potragu i poternicu za Lukom Bojovićem, osumnjičenim za organizovanje više ubistava. Dačić je rekao da se Bojović po policijskim informacijama ne nalazi u zemlji i da je njegovo hapšenje „pitanje saradnje sa policijama drugih država".

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.