LDP: Ne zna se ko je gazda službama bezbednosti

Izvor: Blic, 06.Nov.2012, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Ne zna se ko je gazda službama bezbednosti

Beograd - Zamenik predsednika LDP Nenad Milić ponovio je danas zahtev te stranke za održavanje sednice nadležnih skupštinskih odbora zbog prisluškivanja najviših državnih funkcionera ocenjujući da sve govori o tome da postoje problemi u bezbednosnom sistemu i da se ne zna "ko je gazda".

On je gostujući u emisiji "Kažiprst" TV B92 podsetio na to da u svim bezbednosnim službama postoji princip jednostarešinstva, ali da se kod nas ne zna ko je gazda tim službama "da li >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je to (prvi potpredsednik vlade Aleksandar) Vučić ili je (premijer i ministar policije Ivica) Dačić".

- Mislim da smo svi svedoci nečega što se evidentno dešava u bezbednosnom sistemu, a to je neka politička borba za prevlast u tom sistemu. Da budem iskren ne mora da bude namera onih koji učestvuju, ali posledica toga je da se u bezbednosnom sistemu ne zna ko je gazda - tvrdi Milić.

On smatra da je u pitanju sukob raznih interesnih grupa koje žele da se dodvore onome za koga misle da je jači na političkoj sceni, kao i da se ta politička nestabilnost reflektuje na rad službi.

Milić je ocenio i da se u slučaju Vučića ne radi o prisluškivanju već uzimanju listinga, ali da se i dalje ne zna tačno o čemu se radi i da se očekuju odgovori, ali d aje malo verovatno da je u pitanju greška.

Prema njegovim rečima, u međuvremenu se čulo nešto "mnogo opasnije" da je Vučić praćen preko listinga što bi značilo posvećenost određenih lica i da je nemoguće da nisu znali o čemu se radi.

Milić je objasnio da LDP traži sednice nadležnih odbora kako bi se utvrdilo da li je u pitanju zloupotreba, zloupotreba radnika MUP-a koji su radili po zakonu "pa se desilo to što se desilo" ili je nešto treće.

Prema njegovim rečima, suština je da je sve to moguće jednostavno i brzo rešiti, jer za svaku takvu akciju policije postoji pisani trag.

On je podsetio da je po Zakonu o policiji ona odvojena od MUP-a i da njom rukovodi direktor, ocenjujući da se zakon ne primenjuje.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ne zna se ko je gazda službama bezbednosti

Izvor: Akter, 06.Nov.2012

Zamenik predsednika LDP-a Nenad Milić ponovio je zahtev te stranke za održavanje sednice nadležnih skupštinskih odbora zbog prisluškivanja najviših državnih funkcionera ocenjujući da sve govori o tome da postoje problemi u bezbednosnom sistemu i da se ne zna "ko je gazda"

Nastavak na Akter...

Ne zna se ko je gazda službama bezbednosti

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Nov.2012

U bezbednosnom sistemu postoje problemi i ne zna se ko je uopšte gazda službama bezbednosti, rekao je danas zamenik predsednika Liberalno demokratske partije Nenad Milić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.