LAVROV U BEOGRADU U FEBRUARU: Šef ruske diplomatije prihvatio Dačićev poziv

Izvor: Press, 19.Dec.2017, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LAVROV U BEOGRADU U FEBRUARU: Šef ruske diplomatije prihvatio Dačićev poziv

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov prihvatio je poziv ministra inostranih poslova Srbije Ivice Dačića da poseti Beograd u februaru 2018. godine.
Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić je na sastanku sa Lavrovom saopštio da Beograd očekuje posetu šefa ruske diplomatije „21. i 22. februara naredne godine, povodom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << obeležavanja 180. godišnjice od uspostavljanja diplomatskih odnosa“.
„Sazadovoljstvom ću doći, i već se radujem boravku u prijateljskom Beogradu“, rekao je Lavrov.
Dačić je izjavio da Srbija namerava da poboljša odnose sa Rusijom u svim sferama saradnje.
„Za nas je ovo važna poseta. Ona je potvrda naših dobrih odnosa. Naš cilj je dalje poboljšanje naših odnosa, u apsolutno svim segmentima“.
Šef srpske diplomatije je zahvalio Rusiji na podršci koju pruža Srbiji u postizanju prioritetnih ciljeva zemlje, kao što su teritorijalna celovitost i suverenitet.
Dačić se nalazi u Moskvi u sastavu srpske delegacije koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić. Vučić će se posle podne sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.