Izvor: RTS, 25.Feb.2021, 14:48

Kukan očekuje definisanje okvira pregovora nakon razgovora sa Dačićem

Jedan od posrednika Evropskog parlamenta u Međustranačkom dijalogu u Srbiji, Eduard Kukan očekuje da će se nakon razgovora sa predsedavajućim Narodne skupštine Ivicom Dačićem definisati okviri druge faze pregovora.
Eduard Kukan je rekao da još nemaju ništa na papiru i da bi bili vrlo zadovoljni da se 1. marta, za kada je najavljen početak dijaloga, dogovore kako >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i šta dalje, ali i ko će sve od opozicionih stranaka pristati da učestvuje u pregovorima.

U pregovaračkom timu Evropskog parlamenta kažu da će se sa Ivicom Dačićem, kao domaćinom Međupartijskog dijaloga, u ponedeljak od 11 časova "razgovarti o svemu", a da se traži i "formula" kako bi ovaj proces obuhvatio i opozicione stranke koje nisu zastupljene u Narodnoj skupštini, a koje žele da učestvuju u dijalogu.
"Sa naše strane, mi smo spremi da uradimo sve što možemo i najbolje što možemo kako bi pomogli Srbiji", kaže Eduard Kukan.
Ocenjuje da će se u narednim danima "nešto definisati" oko nastavka Međupartijskog dijaloga u Srbiji, ali i da se mora sačekati do konkretnih rezultata.
Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je za RTS da će početkom marta početi dijalog u kojem će učestvovati on i evropski posrednici, dok se sastanci sa strankama očekuju u drugoj polovini marta.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kukan: Posle razgovora sa Dačićem definisaćemo okvir dijaloga

Izvor: Blic, 25.Feb.2021

Jedan od posrednika Evropskog parlamenta u međustranačkom dijalogu u Srbiji Eduard Kukan, očekuje da će se nakon razgovora sa sa predsedavajućim Narodne skupšštine Srbije Ivicom Dačićem, definisati okviri druge faze ovih pregovora.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.