Kantrimen: SAD za što skoriji ulazak Srbije u EU

Izvor: Blic, 22.Okt.2010, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kantrimen: SAD za što skoriji ulazak Srbije u EU

SAD podržavaju što skoriji ulazak Srbije u Evropsku uniju, a najznačajnije za ulazak celog regiona u Uniju je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, izjavio je danas pomoćnik američkog državnog sekretara za političko-vojna pitanja Tod Kantrimen.

Kantrimen je, nakon susreta sa ministrom policije Srbije Ivicom Dačićem, rekao da će SAD i Srbija ostati partneri na uspostavljanju vladavine prava i dodao da Srbija pokazuje vidljive rezultate u borbi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << protiv mafije.

On je izrazio zahvalnost ministru Dačiću zbog reformi srpske policije.

Dačić je, u obraćanju novinarima, istakao da će Srbija nastaviti konstruktivnu saradnju sa zemljama u regionu, dodavši da je zvanični Beograd postao "faktor za rešavanje problema u regionu".

On je istakao dobru saradnju sa svim bezbednosnim faktorima u SAD, posebno naglasivši zajedničke akcije bezbednosnih i policijskih službi u borbi protiv trgovaca narkoticima.

Dačić je pozdravio pomoć koju SAD daju za reformu policije u Srbiji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.