Kadrovske promene u SPS-u u septembru

Izvor: RTS, 22.Jul.2019, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kadrovske promene u SPS-u u septembru

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da na sednici Glavnog odbora te stranke neće biti birani potpredsednici, već se radi o pripremnom sastanku za septembar, kada će biti kadrovskih promena u partiji.
Ivica Dačić je uoči >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sednice Glavnog odbora rekao da je ta partija za 29 godina postojanja izvukla pouke i to što je preživela taj period govori o njenoj velikoj snazi i vitalnosti ideje.

Prema njegovim rečima, sledeće godine su parlamentarni izbori i cilj je ostvariti što bolji rezultat i premašiti 420.000 glasova, koliko je SPS dobio na prošlim izborima.
Ne treba ponavljati ništa loše iz prošlosti, već graditi partiju za Srbiju u 2020. godini, rekao je Dačić i naglasio da se od prošlosti ne živi.
Ako je prošlost naša budućnost, treba da zatvorimo stranku, rekao je Dačić i odbacio spekulacije da je "stara garda SPS-a" sve vreme u vrhu stranke.
Od stare garde videli ste Mrkonjića, ali on nije partijski funkcioner. Ja sam jedini od starta ovde, rekao je Dačić i naveo da je SPS jedina stranka koja je uspela svih ovih godina da sačuva svoj identitet.
Iza mene su omladinci, ove starije nismo birali, a ne znam ni da li ćemo ih birati, rekao je Dačić, koji je četvrti put izabran za lidera socijalista u decembru 2018. godine.
Na današnjoj sednici za predsednika Izvršnog odbora izabran je Vladan Zagrađanin, saopšteno je iz SPS-a i potvrđeno da će ostali organi partije - Predsedništvo i potpredsednici, kao i članovi Izvršnog odbora, biti izabrani na sednici Glavnog odbora SPS u septembru. 
Dijalog Beograda i Prištine u komi 
Govoreći o razgovorima Beograda i Prištine, Dačić je rekao da je "dijalog u komi" i da treba videti da li će ga "reanimatori" oživeti. 
"Bolton mi je rekao – nemamo mi šta da pritiskamo Srbiju, krivac nije u Beogradu, već u Prištini", rekao je Dačić o razgovorima sa savetnikom američkog predsednika Džonom Boltonom u Vašingtonu prošle nedelje.
To misli Trampova administracija, dok je pre nekoliko godina demokrata Nensi Pelosi rekla da je za njih priča o nezavisnosti Kosova gotova, tako da ja navijam za Trampa, rekao je Dačić.
On je odbacio navode da su pojedine afričke zemlje opozvale priznanje nezavisnosti Kosova zato što im je Rusija ukinula vize, podsećajući da je ruski predsednik Vladimir Putin rekao predsedniku Aleksandru Vučiću da je iznenađen brojem država koje su povukle priznanje.
Govoreći o novom ambasadoru Rusije u Beogradu Aleksandru Bocan-Harčenku, Dačić je rekao da se radi o starom prijatelju Srbije.
Nije doneo ništa novo, već je to nastavak starog prijateljstva, rekao je Dačić i dodao da se uskoro očekuje i novi ambasador SAD i da će i za njega, kao uostalom za sve ambasadore koji predaju akreditivi, biti postavljen crveni tepih i gardijska brigada.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"SPS se promenio, ostao sam samo ja iz 90-ih" (VIDEO)

Izvor: Mondo, 22.Jul.2019

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić kaže da se ta stranka "promenila" od 90-ih godina prošlog veka i da je od starih funkcionera "ostao jedino on". Tvrdi: "Ideja stranke je i dalje VITALNA", kaže on...Foto: Mondo/ Goran Sivački Slobodan Milošević..Vreme 90-ih godina prošlog...

Nastavak na Mondo...

Šef diplomatije: Cilj SPS-a bolji rezultat na izborima sledeće godine

Izvor: Večernje novosti, 22.Jul.2019

Cilj Socijalističke partije Srbije jeste da ostvari bolji rezultat na sledećim parlamentarnim izborima, koji će se održati sledeće godine, u odnosu na prethodne održane izbore, kaže Dačić Cilj Socijalističke partije Srbije jeste da ostvari bolji rezultat na sledećim parlamentarnim...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.