Izvor: Radio 021, 20.Okt.2020, 19:02

Ivica Dačić predsednik Skupštine Srbije, čekaju se imena novih ministara

Predsednik Skupštine Srbije biće lider socijalista, dosadašnji ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, saopštio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom obraćanja javnosti nakon sednice SNS.

Vučić je rekao i da će SNS nastaviti saradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sa Socijalističkom partijom Srbije, ali u nešto izmenjenom formatu.

"Mislim da je važno da Dačić kao iskusni političar rukovodi svima, posebno da razumemo sve ove promene na srpskoj političkoj sceni, kroz antivaksere, anti koronere, odakle tolika mržnja prema migrantima, biće mnogo posla za njega", kazao je Vučić.

U Vladi će, najavio je Vučić, pored SNS biti SPS i SPAS. On nije želeo da govori o imenima novih ministara, osim da će biti dva ili tri nova ministarstva.

Lider naprednjaka rekao je i da je imao priliku danas da bolje upozna lidera SPAS-a Aleksandra Šapića koji nije tražio ništa, već su razgovarali samo o budućnosti zemlje. SPAS će u novoj vladi imati jedno ministarsko mesto, najavio je Vučić.

On je najavio da će svi skupštinski odbori biti formirani u četvrtak, istakavši da "misli da ćemo morati da donesemo mnogo važnih zakona na putu ka EU".

Rekao je da bi u petak poslanička grupa podnela zakon o novim ministarstvima, "kojih će biti dva-tri".

Nova Vlada biće izglasana sledeće srede, naveo je Vučić. "Ekspoze će biti u sredu, a nakon toga bi vlada bila izglasana", rekao je predsednik Srbije, dodajući da je ostalo još nekih nedoumica o vladi, tj. o ministrima, "ostalo je još dan-dva da sve završimo".

Vučić je naveo da je plan nove vlade borba za zdravlje građana - borba protiv epidemije koronavirusa, izgradnju bolnica, povećanje kapaciteta i izgradnju novih kliničkih centara.

Među tačkama je i borba za interese Srbije na Kosovu i da bude spremna za razgovore i kompromis i borba protiv mafije.

Prethodno je najavio nove izbore, o čemu opširnije OVDE.

Kompletno obraćanje predsednika možete pogledati na OVOM LINKU.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

VUČIĆ OTKRIO: Imena novih ministara biće objavljena u nedelju!

Izvor: Kurir, 20.Okt.2020

Ostalo je nekoliko nedoumica oko ministara. Unutar stranke smo sve završili, preostale su nam još neke konsultacije, sve će biti poznato u nedelju, rekao je predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić posle sednice Predsedništva te stranke.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.