Ivica Dačić odlučio: Toma Fila da bude kandidat za gradonačelnika

Izvor: B92, 15.Feb.2022, 14:51

Ivica Dačić odlučio: "Toma Fila da bude kandidat za gradonačelnika"

Ivica Dačić rekao je danas da je njegova želja da kandidat za gradonačelnika Beograda bude advokat Toma Fila.

On je rekao da će on o tome večeras razgovarati sa Filom.

U izjavi posle slave Jedinstvene Srbije Dačić je rekao da njegova kandidatura za budućeg premijera Srbije zavisi od izbornih rezultata koalicije, za koje tek predstoji borba.

Dačić je rekao da je Fila bio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << advokat protiv velikih nepravdi u svetu, te da bi bio odličan advokat Beograda i Beogradjana.

Poručio je da bi svako od učesnika na izborima trebalo da izadje sa imenima kandidata za nosioce budućih funkcija.

Dačić je napomenuo da koalicija SPS i Jedinstvene Srbije podržava za predsednika Aleksandra Vučića, a da će ukoliko kandidat SNS bude neko drugi imati svog kandidata.

Podsetivši da je SPS u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom od 2008. godine, Dačić je rekao da ime te stranke govori i za kakvu se Srbiju zalažu, za Srbiju jedinstva, u kojoj bi faktori i stranke bili jedinstveni oko ključnih nacionalnih pitanja.

"Partija ima mnogo, Srbija je samo jedna", poručio je. Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma rekao je da nema boljeg za premijera od Dačića, jer je, kaže, jednostavan čovek koga politika nije uobrazila.

Kao uspeh naveo je popravljanje spoljnopolitičkog ugleda i otpriznavanje nezavisnosti Kosova, što je Dačih uradio kao šef diplomatije.

Podsetio je da je koalicija SPS-JS nastala kada su te dve stranke "presekle" i odlučile da Srbija treba da ide proevropskim putem napretka.

Dodao je da koalicija ima rezultate i dela za koje će gradjani glasati na izborima, a govoreći o rezultatima Jedinstvene Srbije naveo je da su tokom kovid 2021. godine omogućili više od 2.000 letovanja za lekare, zdravstvene radnike i poljoprivrednike.

Naveo je i da je tako prvi put novac koji stranka dobija za poslanike iz budžeta Srbije vraćene onima koji pune budžet i tako im zahvalili.

Prethodno Marković i Dacičh su sa sveštenicima i u prisustvu funkcionera Jedinstvene Srbije i gostiju učestvovali u rezanju slavskog kolača.

Slava Sretenje koju je Jedinstvena Srbija obeležila u prostorijama u Beogradu bila je i prilikada da lideri dve stranke upute čestitke gradjanima povodom Dana državnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dačić predlaže Tomu Filu za gradonačelnika Beograda

Izvor: RTS, 15.Feb.2022

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je da je njegova želja da kandidat za gradonačelnika Beograda bude advokat Toma Fila. . Ivica Dačić je izjavio da će s Tomom Filom večeras razgovarati o njegovoj kandidaturi za gradonačelnika Beograda..Dačić...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.