IVICA DAČIĆ: Albanci opet provociraju, Srbija više neće praštati

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jan.2017, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IVICA DAČIĆ: Albanci opet provociraju, Srbija više neće praštati

Srbija ulaže velike napore da se sačuva mir i stabilnost u regionu ali licemerje i dvostruke standarde trpeti ne može.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić najoštrije je osudio najnoviju provokaciju iz Prištine koju je takozvani premijer tzv.države Kosovo Isa Mustafa saopštio posle razgovora sa delegacijom iz Preševa, Bujanovca i Medveđe da je primio predstavnike - iz tri opštine Istočnog Kosova >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << .

- To je najotvoreniji dokaz velikoalbanske politike koja predstavlja najveću opasnost za stabilnost u regionu. Zašto sada ćute povodom ovoga svetski i evropski zvaničnici, koji su ovih dana bili prezauzeti brigom za ratnog zločinca Haradinaja? Da li bi ćutali i kada bi neko iz Beograda rekao za Banjaluku da je zapadna Srbija? - rekao je Dačić.

Srbija ulaže velike napore da se sačuva mir i stabilnost u regionu, ali - licemerje i dvostruke standarde Srbija više trpeti ne može i neće - istakao je on, navodi se u saopštenju Ministarsta spoljnih poslova.

Prištinski mediji preneli su juče saopštenje kancelarije za medije Ise Mustafe u kojem se navodi da se Mustafa sastao sa - predstavnicima opština na istoku Kosova - Preševo, Medveđa i Bujanovac.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.