Evropski socijalisti podržali Dačića za Nobela

Izvor: Vesti-online.com, 10.Feb.2014, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropski socijalisti podržali Dačića za "Nobela"

Zamenik predsednika Socijalističke partije Srbije (SPS) Žarko Obradović uručio je danas delegaciji evropskih socijalista pismo zahvalnosti članova Glavnog odbora SPS-a zbog podrške nominaciji predsednika stranke Ivice Dačića za Nobelovu nagradu za mir.

Ivica Dačić  

"Svi članovi SPS-a su veoma počastvovani >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << vašom podrškom koja predstavlja veliki podsticaj da nastavimo s našim mirotvornim i demokratskim reformama u Srbiji", navodi se u saopštenju posle sastanka u SPS-u s delegacijom grupe socijalista u Evropskom parlamentu na čelu s njenim predsednikom Hanesom Svobodom.

 

Evropski socijalisti su krajem prošlog meseca, kao i prethodno nekoliko američkih kongresemena, predložili visoku predstavnicu EU Ketrin Ešton i premijere Srbije i Kosova Ivicu Dačića i Hašima Tačija za Nobelovu nagradu za mir zbog "napora za normalizovanje odnosa dve zemlje".

 

Na sastanku u SPS-u je razmatrana politička situacija i saradnja sa socijalističkim i demokratskim partijama u Evropi i regionu. Evropske socijaliste interesovala je i perspektiva donošenja reformskih zakona, a naročito rešenja u okviru budućeg Zakona o radu.

 

Obradović je istakao da je SPS u proteklih šest godina dao suštinski doprinos sprovođenju i ubrzanju reformskih procesa u Srbiji, kao i sprovođenju evropskih standarda i vrednosti, navodi se u saopštenju.

 

Na sastanku je bilo reči i o nastavku saradnje i dijaloga SPS s evropskim socijaldemokratskim partijama i o perspektivama formalnog članstva i partnerstva SPS u međunarodnim organizacijama evropskih socijalističkih i socijaldemokratskih partija.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.