EKSKLUZIVNO: Hapse šefa kabineta Ivice Dačića!

Izvor: Kurir, 12.Sep.2013, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EKSKLUZIVNO: Hapse šefa kabineta Ivice Dačića!

Dolijao: Branko Lazarević, bivši šef kabineta Ivice Dačića, uskoro iza rešetaka zbog veza s Darkom Šarićem. Preduzeće „DTM rilejšns“, čiji je on bio suvlasnik, pralo pare za narko-kartel

BEOGRAD - Steže se obruč.

Branko Lazarević, ataše u Ambasadi Srbije u Atini i nekadašnji šef kabineta ministra policije Ivice Dačića, uskoro će biti uhapšen zbog veza s narko-bosom Darkom Šarićem, ekskluzivno saznaje Kurir! >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Posle pisanja Kurira o policijskoj mafiji, direktor policije Milorad Veljović primoran je da otvori fioku i izvuče jedan od predmeta, a prvi na udaru zakona biće dojučerašnji Dačićev čovek od poverenja Branko Lazarević.

Dokazi na 130 diskova

Lazarević se sumnjiči da je Šarićevom narko-kartelu dostavljao informacije o merama koje se preduzimaju protiv pripadnika klana, a održavao je kontakte i s Rodoljubom Radulovićem zvanim Miša Banana, inače bliskim Šarićevim saradnikom.

- Policija je sakupila dovoljno dokaza o Lazarevićevim vezama sa Šarićem. Prema rečima svedoka-saradnika u procesu protiv klana Šarić, Lazarević je dostavljao informacije o merama koje se preduzimaju protiv pripadnika klana - odavao je službene tajne! Sve imamo zabeleženo na diskovima, njih 130, na kojima su snimljeni kontakti pripadnika Šarićevog klana s Lazarevićem, ali i još nekim visokim funkcionerima vlasti i policije, a pored tonskih zapisa, tu su i video-materijal, fotografije. Sve to ozbiljno tereti Lazarevića - kaže izvor Kurira i dodaje da su diskovi napravljeni 2008. i 2009. godine, kad je Lazarević bio jedan od najuticajnijih ljudi u MUP.

Obruč oko Dačića

Hapšenjem Lazarevića steže se obračun oko premijera Dačića. Samo dva dana ranije uhapšene su četiri osobe, uključujući i vlasnika firme „BG farm“ Mladena Gazikalovića, jer su od 2008. do 2011. godine, raznim malverzacijama u poslovanju s „Galenikom“, proneverili više od 34 miliona evra, a sumnja se da je dobar deo opljačkanih para upotrebljen za finansiranje SPS! Iako je Dačić pozdravio ovu akciju, izvor našeg lista iz MUP tvrdi da je premijer besan zbog razvoja situacije.

Lazarević je, inače, sa Šarićem povezan i preko Nikole Dimitrijevića, koji je pravosnažno osuđen za pranje para za Darka Šarića. Dimitrijević je oženjen Lazarevićevom sestrom, a njih dvojica su zajedno osnovali firmu „DTM rilejšens“, koja je služila za pranje para klana Šarić.

- U toj firmi Lazarević je imao udeo od 40 odsto. On se u avgustu 2007. godine povukao iz vlasničke strukture firme, a stoprocentni vlasnik postaje Dimitrijević. Godinu dana posle toga Lazarevića postavljaju za Dačićevog šefa kabineta i tako mu sve informacije koje se tiču obrade klana Šarić dostavljaju bukvalno na tacni - objašnjava izvor Kurira.

Dojave iz MUP

Naš sagovornik tvrdi da su dokazi protiv Lazarevića gotovo neoborivi i podseća na izveštaj MUP Srbije od 13. januara 2012. godine, u kojem se ukazuje na „interesantnu vezu“ Branka Lazarevića sa članovima narko-klana - Zoranom Ćopićem i Radovanom Štrpcem.

- I Mile Jerković, svedok u postupku protiv grupe Darka Šarića, pre više od godinu dana ispričao je na sudu kako je Štrbac imao informacije o tome da policija prisluškuje i prati njega i druge članove klana. Rekao je da mu je Štrbac ispričao da ih prisluškuju i prate i da mu je te informacije preneo „gospodin Lazarević iz MUP Srbije“, ali da on to sve drži pod kontrolom i da će ih Lazarević, kad bude trebalo da ih hapse, obavestiti o tome - dodaje naš izvor.

Dačić se s Mišom Bananom viđao u Vladi!

Ivica Dačić, premijer i ministar unutrašnjih poslova, 2008. sreo se nekoliko puta s Rodoljubom Radulovićem, Šarićevim bliskim saradnikom, a neke od susreta imali su u Vladi Srbije, nezvanično saznaje Kurir u vrhu SPS.

Naime, Dačić se poverio jednom od svojih najbližih saradnika da se s Radulovićem sreo u Vladi Srbije, ali i u „Koling klubu“, i da ga je upoznao kao dečka pevačice Ane Nikolić!

Mediji u Srbiji su početkom godine, u februaru, danima izveštavali o susretima premijera i Radulovića, a Dačićevi saradnici tada su tvrdili da ministar nije bio upozoren da je Radulović pod istragom.

S druge strane, mediji su tada pisali da će Lazarević prvi biti saslušan zbog ove afere, na šta je on kratko odgovorio:

- Kad me pozovu, daću izjavu.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

EKSKLUZIVNO: Hapse šefa kabineta Ivice Dačića!

Izvor: medio.rs, 12.Sep.2013

Dolijao: Branko Lazarević, bivši šef kabineta Ivice Dačića, uskoro iza rešetaka zbog veza s Darkom Šarićem. Preduzeće „DTM rilejšns, čiji je on bio suvlasnik, pralo pare za narko-kartel

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.