Dok je u ambasadi Srbije Branka Milić ne može biti uhapšena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2018, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dok je u ambasadi Srbije Branka Milić ne može biti uhapšena

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Branka Milić, optužena za pokušaj terorističkog napada u Crnoj Gori, ne može biti uhapšena bez saglasnosti Srbije sve dok boravi u srpskoj ambasadi u toj državi.

"Branka Milić je državljanin Srbije, došla je u ambasadu bez našeg znanja o tome šta će uraditi. Ona je dok je bila u ambasadi dobila obaveštenje da je nadležni sudija doneo odluku o ponovnom određivanju pritvora zbog čega je po savetu advokata >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << navela da će da ostane u ambasadi do promene sudske odluke", objasnio je Dačić.

On je dodao da Srbija do sada nije dobila zvaničan zahtev sa crnogorske strane o tome šta se od nas traži - da li da bude privedena, uhapšena...

"Mi smo upitani od strane crnogorskog ministarstva o zvaničnom stavu Srbije o konkretnom slučaju, ali on treba da se temelji na osnovu zahteva koji dobijemo - šta se od nas traži - da li da se privede, uhapsi... To je pitanje kojim bi trebalo da se pozabave pravosudni organi", istakao je Dačić.

Objasnio je da se Branka Milić nalazi na teritoriji Srbije i da joj ne može biti uskraćen boravak, te da sada treba naći najbolje moguće rešenje kako bi se izašlo iz trenutne situacije.

"Nismo bili informisani o tome da ona namerava da ostane u ambasadi", istakao je Dačić.

Branka Milić, optužena za pokušaj terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine, poslala je iz ambasade Srbije, gde se nalazi, pismo medijima u kojem je navela da nema nameru da ilegalno napusti Crnu Goru.

"U toku mog boravka u Ambasadi, moji branioci su me obavestili da je sudija Suzana Mugoša odredila pritvor, kao najtežu meru procesne prinude. Ja nemam nikakav interes da do kraja postupka u Višem sudu napuštam Crnu Goru, a što sam mogla mnogo puta u poslednjih godinu dana", navela je Milić u pismu, prenosi CDM.me.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.