Dinkiću tražili da napusti i ministarstvo ekonomije, Dačić nudi ostavku Obradovića

Izvor: Press, 30.Jul.2013, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkiću tražili da napusti i ministarstvo ekonomije, Dačić nudi ostavku Obradovića

Lideri koalicije Ivica Dačić, Aleksandar Vučić i Mlađan Dinkić konačni dogovor o rekonstrukciji Vlade Srbije počeli su juče sastankom koji trajao više od četiri sata, nastavili danas u podne, a zatim je ostavljeno vreme i za dodatne konsultacije.
Nakon što Dačić obavesti novinare o ishodu dvodnevnih razgovora o rekontrukciji, sastaće se sa predsednikom Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Tomislavom Nikolićem u 18 sati sa premijerom. Nikolić i Dačić sastaće se u zgradi Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu.
U zgradu vlade sat i po nakon početka razgovora ušli su funkcioneri URS Suzana Grubješić, Verica Kalanović, Marko Selaković i Miroslav Čučković, a razlog njihovog dolaska nije poznat.
Kako saznaje Pressonline, oni su ušli jer se pregovara o varijanti da Selaković i Čučković zamene Grubješićevu i Kalanovićevu na ministarskim mestima! Naime, Dinkić je odlučio da ponudi nove ljude, kako bi Ujedinjeni regioni ostali u Vladi Srbije, a ostaje da se vidi da li su Vučić i Dačić prihvatili ovakav predlog!
Kako B92 nezvanično saznaje, na današnjem sastanku Dačić je zatražio od Mlađana Dinkića da napusti praktično obe funkcije - i ministra finansija i ministra privrede, a zauzvrat mu je data mogućnost da preuzme neki treći resor. Premijer Ivica Dačić ponudio da sa mesta ministra prosvete smeni Žarka Obradovića.
Ono što se u ovom trenutku čini izvesnim je da će Ministarstvo privrede i finansija svakako nakon rekonstrukcije biti podeljeno u dva resora.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tomislav Nikolić podržao Dačića

Izvor: B92, 30.Jul.2013

Beograd -- Nakon sastanka Tomislava Nikolića i Ivice Dačića, Predsedništvo Srbije saopštilo da ministri koji su vodili ekonomske i finansijske resore treba da se promene...Nikolić smatra da posle godinu dana rada ove vlade građani ne žive bolje te da oni koji su do sada vodili finansije i ekonomiju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.