Dačić zauzeo jasan stav: Ima razloga za vanredne parlamentarne izbore

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Okt.2018, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić zauzeo jasan stav: Ima razloga za vanredne parlamentarne izbore

Ministar spoljnih poslova Srbije i predsednik SPS Ivica Dačić rekao je da ima razloga za vanredne parlamentarne izbore jer ih opozicija neprestano traži i takođe najavio kongres SPS za 22. decembar.

Gostujući u emisiji "Upitnik" na RTS, Dačić je rekao da ima razloga za vanredne parlamentarne izbore "jer ako neko stalno nešto traži, onda mu dajte to, "a niko nije glup da ne zna kome najviše odgovaraju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izbori u ovom trenutku - Vučiću".

Vučić se sastao sa Fabricijem: Intenzivno radimo na ispunjavanju evropske agende (FOTO)

- A što onda traže izbore? Zato što očekuju da im Vučić kaže - necu da vam dam vanredne izbore. A on će da im da izbore, i pobediće ih - opet - istakao je ministar.

Dačić za sebe kaže da je konstruktivan faktor i da je, po njegovom mišljenju, u interesu Srbije da postoji jedistvenost oko najvažnijih državnih i nacionalnih pitanja te zato, kaže, podržava Vučića.

- Te ideje su dobre i korisne za Srbiju. Oni što su se sakrili iza Vučića na izborima nek izađu prvo sami na izbore pa nek onda polemišu, bilo ko iz Vučićeve koalicije. Ako ima razloga da nas napadaju i kritikuju, ja snosim odgovornost - rekao je Dačić.

ZAŠTO JE SRBIJI VAŽAN 10. DECEMBAR Nova poglavlja sa EU spremna za OTVARANJE, evo o kojim oblastima je reč

Osvrnuo se i na situaciju u svojoj stranci, navodeći da nije lako vršiti promene i smenjivati ljude, ali da je došlo vreme da SPS sagleda kako dalje.

- Postojimo već 28 godina. Ovo je vreme da se napravi presek - dokle smo stigli, šta dalje, sa kojim kadrovima - kaže predsednik SPS, koji je ujedno najavio redovan kongres svoje stranke za 22. decembar, naglasivši da to nije nikakav vanredni kongres.

Osnovni kriterijum za predlaganje kadrova biće, kaže, sposobnost i posvećenost, a za predsednika partije će se, navodi, kandidovati ako u stranci postoji jedinstven pristup svemu tome.

Vučić nakon sastanka sa Bramercom: Uprkos neslaganjima, jačaćemo saradnju sa Mehanizmom

- Ne treba mi razjedinjena stranka, stranka koja ne može da prati ono šta radim. Fali nam posvećenost i baš zato sam više za to da ljudi manje grade svoj autoritet na tome što će po novima da daju određene izjave koje su usmerene na partijske drugove i drugarice, već treba da se bavimo društvenim temama - zaključio je Dačić.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.