Dačić zakazao vanrednu sednicu parlamenta, na dnevnom redu ratifikacija više međunarodnih ugovorora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2021, 16:39

Dačić zakazao vanrednu sednicu parlamenta, na dnevnom redu ratifikacija više međunarodnih ugovorora

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić zakazao je danas, na zahtev 230 poslanika, vanrednu sednicu parlamenta za 26. januar, na čijem dnevnom redu bi trebalo da se nađe ratifikacija više međuarodnih ugovora.

Za tu sednicu poslanici su predložili razmatranje Predloga zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Luksemburga o razmeni i uzajamnoj zaštiti tajnih podataka, Predlog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zakona o potvrđivanju Sporazuma o prenosu nadležnosti za pružanje usluga u vazdušnom saobraćaju između Saveta ministara Bosne i Hercegovine, Vlade Srbije i Vlade Crne Gore, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Izmene Međunarodne konvencije o Harmonizovanom sistemu naziva i šifarskih oznaka robe.

Na dnevnom redu je i Predlog zakona o potvrđivanju Drugog dodatnog protokola Svetske poštanske konvencije, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o saradnji između Vlade Srbije i Vlade Irana u oblasti zaštite bilja i biljnog karantina, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Ruske Federacije o saradnji u borbi protiv terorizma.

Poslanici bi trebalo da razmatraju i Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koji je podneo Visoki savet sudstva, Predlog odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Komisije za hartije od vrednosti za 2021. godinu, koji je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

Na dnevnom redu je i Izveštaj o radu Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge za 2019. godinu, kao i Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa SPS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić sazvao prvo vanredno zasedanje u novom sazivu Skupštine

Izvor: N1 televizija, 19.Jan.2021

Predsednik Skupštine Ivica Dačić sazvao je prvo vanredno zasedanje Narodne Skupštine u novom sazivu, saopšteno je iz njegovog kabineta. On je, na zahtev 230 narodnih poslanika, zasedanje sazvao za 26. januar, od 10h.

Nastavak na N1 televizija...

Dačić zakazao vanrednu sednicu parlamenta za 26. januar

Izvor: RTS, 19.Jan.2021

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić sazvao je za 26. januar prvu vanrednu sednicu u aktuelnom sazivu na kojoj će poslanici raspravljati o više sporazuma koje je podnela Vlada Srbije. . Na dnevnom redu je 11 tačaka, a među njima je Predlog zakona o potvrđivanju...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.