Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Okt.2019, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić urućio orden Milici Pivnički Malruni

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić uručio je danas orden Viteza svetosavskog pacifizma bivšoj prvoj dami Kanade Milici Pivnički Malruni.

"Počastvovana sam što se nalazim uz Milunku Savić, Desanku Maksimović, Nikolu Teslu, Mihajla Pupina i druge velike Srbe i Srpkinje koji su dobili orden zbog velike ljubavi prema svojoj zemlji", rekla je Malruni.

Ona je rekla da je, iako se kao devojčica iselila iz Srbije, vaspitana u "srpskom pravoslavnom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << duhu" i da ju je njen muž Brajan Malruni, 18. premijer Kanade, "naučio da se mogu voleti dve zemlje istovremeno".

"U meni su pomireni istok i zapad", navela je ona.

Dačić je za Malruni rekao da je "ponos Srbije" i da srpska dijaspora predstavlja važan resurs razvoja same Srbije, ali i nezamenjiv most saradnje sa državama i narodima širom sveta.

"I kada je bila Prva dama Kanade u periodu između 1984. i 1993. godine, pa sve do danas, ostala je ponos majka Bobe i oca Dimitrija Pivničkog, ali i ponos Srbije, jer je znala kako da sačuva srpski identitet, veru i jezik, istovremeno dajući doprinos razvoju srpsko-kanadskih veza", naveo je Dačić.

Pored ordena, Malruni je dobila i knjigu o njenoj porodici čije izdavanje je pomogla opština Novi Bečej i ikonu svetog Nikole, krsne slave Pivničkih, iz 1920. godine.

Na dodeli ordena su učenici muzičke škole Mokranjac otpevali pesmu "Tamo daleko" u znak sećanja na srpsko-kanadsko prijateljstvo i savezništvo iz Prvog svetskog rata.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Sveti Sava

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Dačić urućio orden Milici Pivnički Malruni

Izvor: Beta Video, 21.Okt.2019

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić uručio je danas orden Viteza svetosavskog pacifizma bivšoj prvoj dami Kanade Milici Pivnički Malruni. (pokrivalice) Beta/MSP

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.