Dačić uputio saučešće povodom smrti Bandića, Radojičić ide na sahranu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2021, 08:06

Dačić uputio saučešće povodom smrti Bandića, Radojičić ide na sahranu

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić uputio je telegram saučešća povodom smrti gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

Dačić je ocenio da će dugogodišnji gradonačelnik Zagreba ostati u sećanju kao energična osoba i preduzetni zastupnik građana.

"U Srbiji ga pamtimo kao čoveka koji je bio spreman na saradnju ne samo sa Beogradom, u kojem je bio drag gost, nego i sa Srbijom koju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je video kao važnog partnera i suseda sa kojim Hrvatska treba da gaji bliske veze. Zajedno s gospodinom Bandićem imao sam zadovoljstvo da pre šest godina u Zagrebu prisustvujem ustoličenju tadašnjeg mitropolita zagrebačko-ljubljanskog, a danas patrijarha srpskog, gospodina Porfirija, što budi sećanje na njegovo poštovanje i podršku koju je pružao Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Zagrebu i Hrvatskoj", napisao je Dačić u telegramu saučešća.

Dodao je da su odlaskom Bandića, Zagreb i Hrvatska izgubili autentičnog borca za napredak njegovog grada i njegove zemlje, kao i čoveka koji je gradio prijateljske veze u regionu.

Gradonačelnik Beograda u sredu na sahrani

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić prisustvovaće u sredu, 3. marta, sahrani gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, koji je 28. februara preminuo od posledica srčanog udara.

"Bandića ćemo pamtiti kao čoveka koji je bio dosledan najvišim principima, konstantno na usluzi građanima Zagreba. Naše dve prestonice ne spajaju samo auto-put i zajednička istorija, već i privreda, kultura, umetnost, sport i sve druge delatnosti, ali pre svega ljudi", istakao je Radojičić, a navodi se u saopštenju Gradske uprave.

On je dodao da je Zagreb tokom Bandićevog mandata prolazio kroz brojne izazove, a on je uvek bio tu i borio se za dobrobit svih građana.

"Ipak, u najtežoj ličnoj bici sa bolešću, nažalost, nije uspeo da pobedi. Ljudi kao što je bio Milan Bandić stvaraju veze i odnose i zbog toga danas i Beograd žali za njim", rekao je Radojičić.

Komemoracija Bandiću biće održana sutra, 2. marta, u Hrvatskom narodnom kazalištu, a poslednji ispraćaj u sredu, 3. marta, na gradskom groblju Mirogoju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.