Dačić u hodniku pregovora kosovske delegacije

Izvor: Vesti-online.com, 28.Sep.2018, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić u hodniku "pregovora" kosovske delegacije

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio za TV Prva da će se Srbija žaliti UN zbog prisustva prištinske delegacije u sedištu UN i njenog ponašanja.

Dačić je dopsiniku TV Prva iz Njujorka izjavu dao upravo na jednom od hodnika u zgradi UN na Ist riveru, a u kojima su se odvijali, kako prištinska delegacija tvrdi, razgovori o Kosovu.

Duž tog hodnika su sobe, nalik kabinama, u kojima se na svakih dvadesetak minuta smenjuju strane delegacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koje razgovaraju o njima važnim temama. Iz jedne takve „kabine“ za razgovor sa dopisnikom TV Prve izašao je i Dačić koji kaže da bi mu malo ko poverovao kada kaže da je od početka zasedanja Generalne skupštine UN imao 90 sastanaka.

- Evo kako, na svakih 15- 20 minuta imam neki sastanak. Ja sam zbog toga najviše i došao. Uglavnom se bavim sastancima s drugim državama i mislim da je ukupan broj sastanaka do kraja 96, tako je bar planirano - kaže Dačić.

Kako kaže, s nekima je dovoljno da se pozdravite i pitate kako ste, ima li nešto novo jer se radi o tradicionalnim prijateljima Srbije, dok je za neke razgovore potrebno više vremena kako bi se sve objasnilo, pogotovo kada je reč o Kosovu.

- Ti bilateralni sastanci se dešavaju i tu na hodnicima i za taj prostor su članovi prištinske delegacije dobili propusnice. To je jedna vrsta zloupotrebe. Uputićemo protest UN, jer oni zloupotrebljavaju svoje prisustvo -  kaže šef srpske diplomatije.

On je ponovio, kao primer, situaciju sa premijerom Maroka koji je sedeo i pio kafu kada mu je prišla prištinska delegacija i pitala ga da li mogu da sednu pored njega. Oni su seli, kako kaže Dačić, i slikali se a kasnije su to predstavili kao zvaničan razgovor o Kosovu. To je odmah demantovao upravo premijer Maroka.

Dačić objašnjava da su oni u zgradi UN prisutni zahvaljujući propusnici na kojoj je oznaka "O", koja znači ostali. - Iskoristili su to što je na KiM prisutna mirovna misija i preko njihovog departmana su podneli zahtev da budu prisutni u UN - kaže Dačić.

Na pitanje da li njihovo "lobiranje" može da ima posledice po Srbiju, on kaže da ne može. - Sada više nemaju prostora. To je bilo nekada. Mi smo sve to sada pokrili. Ne verujem da će to njihovo lobiranje išta da promeni - dodao je Dačić i istakao da sve više država želi da po pitanju Kosova želi da ostane neutralno sve dok se ne postigne konačno rešenje.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Dačić: Žalićemo se UN zbog prisustva prištinske delegacije u hodnicima

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Sep.2018

BEOGRAD/NJUJORK - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da će se Beograd žaliti UN zbog prisustva prištinske delegacije u hodnicima u sjedištu UN, njenog ponašanja i zloupotrebe tog prisustva.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.