Dačić traži izvinjenje Tirane zbog izjave albanskog ministra o sukobu na Kosmetu

Izvor: RTS, 08.Nov.2019, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić traži izvinjenje Tirane zbog izjave albanskog ministra o sukobu na Kosmetu

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da od zvanične Tirane očekuje izvinjenje ali i da osudi i distancira se od izjave vršioca dužnosti ministra za Evropu i spoljne poslove Genta Cakaja kojom je uvredio državu Srbiju i njeno rukovodstvo.
Ivica Dačić navodi da je reč o najgrubljem falsifikatu događaja na Kosovu i Metohiji.

"Zbog čega očekujem i izvinjenje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vlade Republike Albanije", rekao je Dačić.
Podsetio je i da je Gent Cakaj između ostalog, rekao da je Srbija tokom sukoba na Kosovu i Metohiji "odgovorna za ubistvo više od 12.000 Albanaca, masovnu deportaciju više od milion ljudi i milione dolara štete, da to nisu bili pojedinacni slučajevi, već direktno sponzorisani od srpske države".
Funkcioner albanske vlade još optužuje Srbiju da ima "kriminalnu prošlost" i da su tadašnji političari i članovi paramilitarnih grupa "na čelu današnje Srbije".
"Izjava Genta Cakaja ni na koji način ne doprinosi dobrosusedskim odnosima Beograda i Tirane i direktno je u suprotnosti sa nastojanjima rukovodstva Srbije da unapreduje dobrosusedske odnose sa Albanijom i na taj nacin doprinese stabilnosti i razvoju citavog regiona", poručio je ministar spoljnih poslova Srbije.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dačić traži izvinjenje Tirane zbog uvreda i faslifikata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2019

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da od zvanične Tirane očekuje izvinjenje ali i da osudi i distancira se od izjave vršioca dužnosti ministra za Evropu i spoljne poslove Genta Cakaja kojom je uvredio državu Srbiju i njeno rukovodstvo..."Reč je o najgrubljem falsifikatu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.