Osetljivo pitanje: Srbija neće reagovati u slučaju Jerusalima

Izvor: BKTV News, 14.Dec.2017, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osetljivo pitanje: Srbija neće reagovati u slučaju Jerusalima

Pitanje priznanja Jerusalima od strane SAD za glavni grad Izraela neće imati reakciju Srbije, jer izjašnjavanje Srbije ne bi pomoglo da se to pitanje reši, izjavio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

"Ova odluka neće imati reakciju sa naše strane", rekao je Dačić na pitanja novinara kako će se Srbija odnositi prema pitanju Jerusalima i poziva predsednika SAD Donalda Trampa da i ostale zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << slede primer Vašingtona i proglase taj grad glavnim gradom Izraela.

Šef srpske diplomatije kaže da problem između Izraela i Palestine dugo traje i da bi svaka odluka izazvala različite reakcije.

Dačić ističe da je pitanje Jerusalima "osetljivo pitanje", navodeći da se svi problemi moraju rešavati kroz dijalog i na miran način.

Dačić je istakao je da Srbija izuzetno ceni principijelni stav Izraela o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, što se, kako je dodao, pozitivno reflektuje na naše odnose.

"Kosovo je naš Jerusalim", rekao je Dačić na konferenciji kojom se obeležava jubilej.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Pitanje Jerusalima neće imati reakciju Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Dec.2017

Odnosi Srbije i Izraela danas su na dobrom koloseku, uz sve veću ekonomsku razmenu i sve više izraelskih investicija u našoj zemlji, poručeno je sa obeležavanja 25 godina diplomatskih odnosa Srbije i Izraela...Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da pitanje priznanja Jerusalima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.