Dačić sa ministrom spoljnih poslova Egipta o saradnji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2020, 08:35

Dačić sa ministrom spoljnih poslova Egipta o saradnji

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa ministrom inostranih poslova Egipta Samehom Šukrijem o političkoj i ekonomskoj saradnji dve zemlje, a sagovornici su najavili zasedanje Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju, po stabilizaciji zdravstvenih prilika.

U razgovoru je izraženo obostrano zadovoljstvo zbog razvoja odnosa između dve zemlje koje vezuje tradicionalno i iskreno prijateljstvo, saopštilo je Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << spoljnih poslova.

Dačić i Šukri su se saglasili da postoji značajan prostor za dodatno unapređenje bilateralne saradnje, pre svega u oblasti ekonomije.

Održavanje Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju moglo bi dati važan podsticaj razvoju ekonomskih odnosa dve zemlje, zaključili su ministri i dogovorili da se on održi čim se stabilizuju prilike u obe zemlje.

Ministri su se saglasili da je u narednom periodu, po okončanju epidemije korona virusa, potrebno nastaviti kontinuitet političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou.

Ministar Dačić je informisao ministra Šukrija o trenutnoj situaciji u Srbiji i merama preduzetim u suočavanju sa korona virusom, istakavši da je popravljanje epidemiološke situacije dovelo do postepenog ukidanja restriktivnih mera i otvaranja granica.

Izrazio je nadu da će mere koje su egipatske vlasti preduzele dati rezultate i da će se zdravstvena situacija u toj zemlji uskoro poboljšati.

Ministar Šukri uputio je poziv ministru Dačiću da po okončanju pandemije Kovid-19 poseti Kairo.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Srbija i Peru za poštovanje principa međunarodnog prava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jun.2020, 08:26

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ministar inostranih poslova Republike Peru Gustav Mesa-Kvadro Velaskes potvrdili su u telefonskom razgovoru opredeljenost dve zemlje za poštovanje osnovnih principa međunarodnog prava...Dačić je informisao Mesa-Kvadru o aktuelnoj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.