Dačić sa ambasadorima Rusije i Kine

Izvor: RTS, 23.Jul.2019, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić sa ambasadorima Rusije i Kine

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je u kurtoaznu posetu ambasadora Rusije Aleksandra Bocan-Harčenka, povodom njegovog stupanja na dužnost, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova. Dačić se potom sastao sa ambasadorkom Kine Čen Bo.
Ivica Dačić je Aleksandru Bocan-Harčenku poželeo dobrodošlicu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i uspešan diplomatski mandat u Beogradu i izrazio zadovoljstvo što će on, kao vrsni pozavalac našeg regiona, predstavljati Rusku Federaciju u Srbiji.

Razmotrene su teme od posebnog značaja, kao što su ekonomski odnosi, pitanje Kosova i Metohije, saradnja u međunarodnim organizacijama, kao i druge oblasti od zajedničkog interesa.
U srdačnom razgovoru, reafirmisan je obostrani interes za svestranim unapređenjem bilateralnih odnosa dve zemlje.
Ti odnosi su, kako se navodi, izuzetno dobri i razvijeni i veoma se dinamično razvijaju.
Ivica Dačić se sastao i sa izvanrednom i opunomoćenom ambasadorkom Kine Čen Bo sa saradnicima.

Razmotrene su brojne teme iz oblasti bilateralne i multilateralne saradnje, uključujući i međusobnu podršku u međunarodnim forumima u rešavanju pitanja od zajedničkog interesa.
Ocenjeno je da su odnosi dve zemlje odlični, bogati i sadržajni i da se razvijaju u dobrom pravcu, naročito u oblasti ekonomske saradnje.
Potvrđena je principijelna podrška Kine teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i najavljen njen nastavak u međunarodnim odnosima.
Zajednički je konstatovano da postoji prostor za dodatno unapređenje i intenzivniju komunikaciju i razmenu informacija, kao i za poboljšanje koordinacije u međunarodnim organizacijama i dogovorene su zajedničke aktivnosti u tom cilju.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.