Dačić razgovarao s Lavrovim, Klimkinom i Burkhalterom

Izvor: Beta, 06.Dec.2014, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić razgovarao s Lavrovim, Klimkinom i Burkhalterom

BEOGRAD, 6. decembra 2014. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić u subotu je, u funkciji budućeg predsedavajućeg OEBS-u, razgovarao telefonom s ruskim i ukrajinskim ministrima spoljnih poslova Sergejem Lavrovom i Pavlom Klimkinom.

Dačić je razgovarao i s aktuelnim predsedavajućim OEBS-a, švajcarskim ministrom spoljnih poslova Didijeom Burkhalterom, kao i s ličnim predstavnikom predsedavajućeg OEBS-u u Trilateralnoj kontakt grupi s Ukrajinom i Rusijom Hajdi >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Taljavini, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova.

Taljavini je rekla Dačiću da prihvata njegov predlog da i u sledećoj godini, za vreme srpskog predsedavanja, bude na mestu njegovog ličnog predstavnika u Trilateralnoj kontakt grupi sa Ukrajinom i Rusijom, koja će nastaviti da se bavi mirovnim procesom.

Četvorica ministara veoma su pozitivno ocenili ovu odluku, ističući veliki kredibilitet i izuzetne zasluge Hajdi Taljavini u dijalogu, i činjenicu da uživa poverenje svih strana, navodi se u saopštenju.

Dačić će u okviru konsultacija o predsedavanju OEBS-u posetiti Moskvu 19. decembra, a Ukrajinu 22. decembra.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić sa Lavrovom i Klimkinom

Izvor: B92, 06.Dec.2014

Vicepremijer Srbije Ivica Dačić je, u funkciji budućeg predsedavajućeg OEBS-u, razgovarao telefonom s ruskim i ukrajinskim ministrima spoljnih poslova...Srpski ministar spoljnih poslova je razgovarao sa Sergejem Lavrovom i Pavlom Klimkinom, a prethodno je istakao i da je rešavanje krize u Ukrajini...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.