Dačić odlučio: Žarko Obradović više neće biti ministar prosvete

Izvor: Blic, 31.Jul.2013, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić odlučio: Žarko Obradović više neće biti ministar prosvete

Predsedništvo Socijalističke Partije Sbije donelo je večeras odluku da Žarko Obradović više neće biti ministar prosvete, saznaje Tanjug. Prethodno je ostavku podneo i ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić. Žarko Obradović

Dačić je ranije rekao da je već razgovarao sa ministarkom zdravlja Slavicom Đukić Dejanović, a da će danas razgovarati sa ministrom priosvete Žarkom Obradovićem.

„Danas ću u SPS imati sastanke o rekonstukciji, razgovaraću sa Obradovićem, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << to nije problem, razgovarao sam sa Slavicom i ona će, kao i Obradović poštovati moju odluku", rekao je Dačić.

„Na to danas moramo da stavimo tačku i kažemo ministri neće više biti ti i ti..“, rekao je Dačić.

Na pitanje da li ga je iznenadila ostavka minsitra Milutina Mrkonjića, Dačić je odgovorio da nije, jer u SPS nema frakcija i ta stranka preživela je mnogo teže stvari, kao što su 5. oktobar, NATO bombardovanje i nerealno je očekivati da se bilo ko svađa oko ministarskih mesta.

On se osvrnuo na opasku lidera URS Mlađana Dinkića da se premijer bavio politikom dok su ministri URS radili:

"Pa to mi je posao. Ja sam poznat po skalpanju mira, a ne po ratovima“, zaključio je Dačić.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.