Dačić najavio izgradnju baze Žandarmerije na Goliji

Izvor: Blic, 22.Avg.2010, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić najavio izgradnju baze Žandarmerije na Goliji

Zamenik premijera Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je Golija i sa bezbednosnog aspekta strateški važna za Srbiju i najavio izgradnju baze Žandarmerije na toj planini.

"Golija je veoma važna teritorija za Srbiju i mi imamo u planu izgradnju baze Žandarmerije kako bismo i u ovom delu zemlje imali stabilnu bezbednosnu situaciju", rekao je Dačić u selu Gleđica, pored Ivanjice, gde je otvorio 4,5 kilometara dug put Rimski most-Golija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
On je rekao da otvaranje puteva u 21. veku nije nešto čime bi se trebalo hvaliti, ali da u Srbiji treba da opstanu mesta poput Gleđice, pa treba raditi na izgradnji infrastrukture, otvaranju novih radnih mesta i unapređenju života meštana.

"U Srbiji danas, pored beogradske Knez Mihajlove ulice i novosadskog Petrovaradina, postoje i ovakva sela, koja neće opstati ukoliko ne budemo gradili puteve, ulagali u infrastrukturu i otvrali nova radna mesta", upozorio je Dačić i dodao da je zato obaveza države da u saradnji sa lokalnim samoupravama i javnim preduzećima unapređuje život u selima.

Ministar je dodao da je u razgovoru sa čelnicima opštine Ivanjica dogovreno da se sledeće godne naprave još neki pomaci i pomogne izgradnja još nekoliko puteva, čime će se spojiti mesta koja su od turističkog značaja za Ivanjicu.

Predsednik opštine Ivanjica Radomir Ristić rekao je da je poseta ministra Dačića, direktora policije Milorada Veljovića i direktora "Puteva Srbije" Zorana Drobnjaka potvrda da Ivanjica i njeni građani nisu zaboravljeni i da ih čekaju bolji dani i dodao da otvranje puteva njie izborna kampanja.

Dačić je prethodno otvorio i deonicu puta Ivanjica - Studenica dužine 15 kilometara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.