Dačić na sastanku zemalja Crnomorskog regiona

Izvor: Večernje novosti, 26.Sep.2019, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić na sastanku zemalja Crnomorskog regiona

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić učestvovao je danas u Njujorku na Ministarskom sastanku država članica Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić učestvovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je danas u Njujorku, na marginama generalne debate 74. zasedanja Generalne skupštine UN, na Ministarskom sastanku država članica Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju, koji je u okviru svog šestomesečnog predsedavanja organizovala Grčka.Učesnici su se složili da Crnomorski region raspolaže značajnim potencijalima za dalju i dublju saradnju i da je potrebni razmotriti unapređenje postojećih, ali i uvođenje novih mehanizama za promovisanje ekonomske saradnje u regionu Crnog mora.Nakon sastanka, ministar Dačić je novom ministru inostranih poslova Grčke, a svom starom prijatelju, Nikosu Dendijasu, još jednom čestitao izbor na novu funkciju i pozvao ga da poseti Srbiju. Pročitajte još: Dačić s kolegama iz Kine, Španije, Libana, Kipra, Mađarske...Ministar Dendijas je sa zadovoljstvom prihvatio poziv, podsetivši na njihov poslednji susret na Krfu.Šef srpske diplomatije razgovarao je i sa ministrima spoljnih poslova Bugarske i Jermenije koji su učestvovali na sastanku, saopštio je MSP.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić na sastanku zemalja Crnomorskog regiona

Izvor: Blic, 26.Sep.2019

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić učestvovao je danas u Njujorku, na marginama generalne debate 74. zasedanja Generalne skupštine UN, na Ministarskom sastanku država članica Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju, koji je u okviru svog šestomesečnog predsedavanja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.