Dačić: Očekujem uspešnu nedelju za Srbiju u UN

Izvor: RTS, 24.Sep.2018, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Očekujem uspešnu nedelju za Srbiju u UN

Prvi potpredsednik vlade Ivica Dačić najavio je u Njujorku brojne diplomatske aktivnosti naše delegacije tokom zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija ove sedmice. Šef srpske diplomatije već učestvovao na skupu o problemu droga, kojem je predsedavao Donald Tramp.
"Biće ovo veoma naporna nedelja ali ja očekujem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i jedna veoma uspešna nedelja za nas iz Srbije, naročito za nas koji se bavimo pitanjem Kosova i Metohije", rekao je Ivica Dačić.

Dodao je da danas počinju aktivnosti na Generalnoj skupštini UN, najvećem multilateralnom skupu na svetu u jednoj godini gde su prisutni svi šefovi država, vlada, kao i ministri spoljnih poslova iz celog sveta.
"To nameće veliki spisak obaveza, čitav niz bilateralnih sastanaka što će biti suština mog boravka ovde na Generalnoj skupštini UN", rekao je Dačić i dodao da će se danas susresti sa predstavnicima zemljama koje su važne za naš teritorijalni integritet i suverenitet.
Naveo je da se sastao sa predsednikom Južnoafričke Republike i najavio susret sa šefovima diplomatije Gane i Samoe.
"Takođe, već smo ugovorili više od 30 bilateralnih sastanaka za ovih nekoliko dana a biće ih i više", rekao je Dačić.
Sastanak o problemu droga, predsedavao Tramp
Inače, Dačić je prisustvovao sastanku posvećenom svetskom problemu droga, koji organizuju SAD, a kojem je predsedavao američki predsednik Donald Tramp.

Donald Tramp je na skupu pozvao svet na globalnu akciju protiv ilegalne trgovine i korišćenja droge.
"Danas obećavamo da ćemo se boriti protiv epidemije droge zajedno", rekao je Tramp, prenosi AP.
Dodao je da "zlo zavisnosti od droge nastavlja da odnosi mnogo života u Sjedinjenim Državama i širom sveta".
Dačić navodi da su, osim održavanja ovog skupa, počeli i razni prateći događaji – poput skupa posvećenom stogodišnjici rođenja Nelsona Mandele, odnosno održivom razvoju.

Na marginama Generalne skupštine UN biće održan i niz skupova koji se odnose na regionalno predstavljanje, kao što su susreti koje organizuju visoki komesar Johane Han i visoka predstavnica EU Federika Mogerini, najavio je Dačić.
Prethodno je iz Ministarstva spoljnih poslova saopšteno da će Dačić u Njujorku imati prilike da upozna sagovornike sa politikom Vlade Srbije, tokovima privrednih reformi koje se sprovode u Srbiji, kao i procesom dijaloga između Beograda i Prištine i evropskim integracijama Srbije.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp predsedava sastankom o problemu droga, Dačić među zvanicama

Izvor: Blic, 24.Sep.2018

Sastankom posvećenom svetskom problemu droga, koji organizuju Sjedinjene Američke Države, a predsedava američki predsednik Donald Tramp, prvi potpredsednik Vlade i ministar spolnih poslova Ivica Dačić, započeo je danas intenzivnu radnu sedmicu posvećenu, pre svega, jačanju pozicije Srbije u...

Nastavak na Blic...

MSP: Dačić na sastanku o problemu droga, predsedava Tramp

Izvor: B92, 24.Sep.2018

Ministarstvo spoljnih poslova je izvestilo o aktivnostima ministra Ivice Dačića u SAD...Kako je navedeno, on je prisustvovao sastanku posvećenom svetskom problemu droga koji organizuju SAD, a kojem predsedava predsednik SAD Donald Tramp...Dodaje se da je Dačić prisustvom ovom sastanku započeo “intenzivnu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.